English
Napovednik

Spletne urice in Startup Müsli – dober izgovor za klepet in izmenjavo izkušenj s sotrpini
MMC KIBLA, vsak torek ob 19.00, pričetek 18. februar 2014
Ze tradicionalni program Spletnih uric in Startup Muslija bomo izmenično vsak torek nadaljevali tudi v letu 2014. Spletne urice so zbirališče in pribežališče vseh, ki nam je svetovni splet več kot hobi. Če se želite srečati s poznavalci pomena semantične uporabe HTML značk, poznajo namreč odgovore na vprašanja, kaj je CSS, in se zavedajo, da omogoča Flash vec kot nadležne vstopne filme ter se veliko več, ste dobrodošli na odličnih predavanjih.

Startup müsli predstavitve in predavanja, organizirani s start-up entuzijasti iz celotne Slovenije in tujine, skupaj s Podjetniškim inkubatorjem Univerze v Mariboru, so namenjeni predstavitvi slovenskih IT podjetij, v prvi vrsti pa gre za mlada podjetja oz. tista, ki so izrazito razvojno naravnana.
Pridružite se tudi na Facebook-u
www.facebook.com/groups/192144257476506/

Glasbeno-literarna Manifestacija skupine I.D.I.O.T
MMC KIBLA, 21. februar 2014
Predstavitev nove stevilke revije Idiot in literarno-glasbeni dogodek. »Svezi Idioti! Mejte jih doma za lene dni! Poglejte, kaj vse lahko ena generacija nar’di!«
Tibor Hrs Pandur
id.iot.si

Otvoritev fotografske razstave Figure brez naslova, avtor Tadej Vindiš
Prostor za umetnost KiBela, MMC KIBLA, 7. marec 2014
Razstava Figure brez naslova mladega mariborskega fotografa Tadeja Vindiša, bo predstavila avtorjeve sugestivne monumentalne fotografije. Avtor v fotografijah raziskuje antropomorfizacijo objekta — refleksno iskanje figure v predmetu, ki mu ta lastnost primarno ne pripada. Objekti iz žice, najlona in voska, potopljeni pod vodo, so spretno fotografirani pod kotom, ki jim odvzame njihovo predmetno naravo ter jih prelevi v ekspresivne imitacije človeške forme.   

Tadej Vindiš je leta 2013 diplomiral na akademiji FAMU (Sola za film,televizijo in fotografijo) - oddelek za fotografijo, Praga.

Mednarodna konferenca CARAVAN – Amatersko gledališče na prizoriščih krize in obnove
KIBLA PORTAL, 27. marec 2014
Evropa se sooča z gospodarsko in širso družbeno krizo in s tem posledično z vprašanji o evropski identiteti, pomenu skupnosti in solidarnosti.
Skupaj z nekaterimi priznanimi akterji na področju amaterskega gledališča, umetniki in strokovnjaki se bomo posvetili namenu in pomenu umetniških intervencij v kontekstu “Okrevanja po krizah” v različnih krajih po Evropi, ki jih je kriza prizadela, vendar so hkrati z izgubo in bolečino doživeli bogate izkušnje solidarnosti. Amatersko gledališče je v tem oziru eden najuspešnejših in najučinkovitejših žanrov za integracijo, razvoj in krepitev odnosov med člani skupnosti.

O programu konference in udeležencih vas bomo pravočasno obvestili. Več o
aktivnostih v okviru projekta CARAVAN: projectcaravan.eu

Otvoritev razstave Lido, avtorica Ira Niero Marušič
Prostor za umetnost KiBela, MMC KIBLA, 9. maj 2014
iranieromarusic.blogspot.com
Z razstavo Lido bomo mariborski javnosti predstavili novejša dela mlade diplomantke Akademije lepih umetnosti v Benetkah. Delo Ire Niero Marušič je čista ljubezen do življenja in brezsramno optimistični vitalizem - nekaj, česar je v sodobni umetnosti odločno premalo.

Interdisciplinarni projekt študentov Pedagoške fakultete, oddelek za likovno umetnost, Univerze v Mariboru – Don't be afraid, you are the best.
KIBLA PORTAL – maj 2014
Mentorica projekta je Petra Varl. www.petravarl.com
Otvoritev razstave bo v prvi polovici maja 2014 (o dnevu otvoritve vas bomo pravočasno obvestili).

Poletni oder eCultValue – Ambasadorji inovativnih IT rešitev za širitev dostopa do evropske kulturne dediščine
KIBLA PORTAL, 29. - 30. maj 2014
Kulturna dediščina je ena temeljnih evropskih dobrin, kar je že leta 1974 prepoznal Evropski parlament v resoluciji aktivnih skupnosti za ohranitev kulturne dediščine, dokončno pa s strategijama za razvoj digitalnih tehnologij (EU Digitalna Agenda in Unija inovacij). V kombinaciji z IKT lahko področje kulturne dediščine postane pomemben vzvod za doseganje ekonomskih in družbenih ciljev Evropske unije v okviru strategije Evropa 2020.
Na poletnem odru bodo mednarodni strokovnjaki predstavili, kako z izjemnim bogastvom evropske kulturne dediščine privlačiti mlajše generacije, rojene v digitalni dobi, in kako  s pomocjo IKT vzpostaviti  nove načine dostopanja do kulturne dediščine. O programu eCultValue poletnega odra in udeležencih vas bomo pravočasno
obvestili.

Več o aktivnostih v okviru eCultValue:
www.ecultobservatory.eu
Pridružite se na Facebook-u:
https://www.facebook.com/ecultobservatory
Zasledujte na Twitter-ju:
twitter.com/eCultObs
Povežite se na Linkedin-u:
www.linkedin.com/groups/eCult-Observatory-5049866

Dejavnosti


KiBela

Za:misel

KIBAR

KIT

Izobraževanje

Mladinski program

Glasbena produkcija

TOX

folio

Festivali


Dnevi radovednosti

KIBLIX

Ciklus (DA)(NE)S

MED

Festival ljubezni

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Zaključeni projekti

IKT

Naročilo obvestil
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org