English

KIBAR, kibernetični bar Kibla
KiBar je informacijska in komunikacijska točka, delovni in družabni prostor, ki je odprt vsak delavnik od 9. do 22. ure in v soboto od 16. do 22. ure. Dogajanje v KiBaru se tesno povezuje z galerijskim programom Prostora za umetnost KiBela in večino programov, ki se izvajajo v Multimedijskem centru KIBLA (MMC KIBLA).

KiBar je prostor za sodobne elektronske medije, v večernih terminih pa tudi prostor za druženje računalniških mojstrov, tu se dogajajo avdio-video rolade, projekcije, umetniški performansi, različni tematski dogodki, festivali, literarni večeri, sobotne otroške delavnice, predavanja, okrogle mize, predstavitve in otvoritve razstav sodobne umetnosti ter aktualne problematike kulture, družboslovja in humanistike, sodobnih tehnologij ter neformalnih in formalnih izobraževalnih aktivnosti.

KiBar, kibernetična kavarna nudi nekaj računalniških postaj za uporabo interneta ter WiFi širokopasovni brezžični internet. Na postajah so na voljo izbrane video igre za sobotna druženja in delavnice. Med delovnim časom so za strokovno pomoč in dodatna pojasnila na voljo prijazni informatorji in informatorke.

Klasični mediji niso izvzeti, saj lahko preberete tudi časopis ali si ogledate fotografsko in likovno razstavo v Prostoru za umetnost KiBela. Na stalnem mestu je na ogled izbrano delo slikarja Marka Jakšeta.

Kibernetični bar – KiBar udejanja vzporednico med tradicijo čitalnic v Evropi konec 19. stoletja in kibernetično čitalnico v globalni vasi 21. stoletja. Naši obiskovalci so srednješolci, študenti, intelektualci, umetniki, računalniški friki, kulturniki, poslovneži, upokojenci. Ne smemo pozabiti, da je struktura dosedanjih gostov različnih starosti, od 0 do 100 let, različnih narodnosti in ras, socialnih slojev, spolnih usmeritev in izobrazbenih stopenj.

Vedno se najde tudi prostor za tiste, ki jih ne zanima nič drugega kot kotiček, kjer lahko popijejo kavo, izbrana slovenska vina ali čaj. Ob tem nemara prelistate časnike ali si vzamete kakšno knjigo iz referenčne umetniške in teoretske biblioteke. V ponudbi imamo tudi izbrane vrste piva, točenega in ustekleničenega. Razen tega pripravljamo tudi pogostitve za obiskovalce, umetnike in goste otvoritvenih in drugih dogodkov. V KiBaru se namreč vseskozi povezuje lokalna kultura z globalno.

Vodja KiBara: Maja Mlakar

KiBar telefon: 059 076 377

- - -

KiBar – arhiv dogodkov od 2010 dalje:

www.kibla.org/dejavnosti/kibela/arhiv/

www.kibla.org/dejavnosti/izobrazevanje/

www.kibla.org/dejavnosti/glasbeni-program-literarni/

- - -
Tukaj si oglejte: Kibar - ARHIV DOGODKOV 2004 do 2010

 Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR
  - arhiv

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org