English


KIBAR, kibernetični bar KiblaTukaj si oglejte: Kibar - ARHIV DOGODKOV

KIBERNETIČNI BAR KIBLA – KIBAR
udejanja vzporednico med tradicijo čitalnic v Evropi konec 19. stol. in kibernetično čitalnico ob koncu 20. stol. in na pričetku 21. stol. v globalni vasi. KiBar je informacijska in elektronska točka, kjer vam informator svetuje in vas informira (mladinsko svetovanje, SRCe). Na voljo vam je vsak delavnik od 9.00 do 22. ure, v soboto od 16.00 do 22.00.
Kibar
nudi tri računalniške terminale z dostopom do svetovnega spleta, stoječe za hitro brkljanje in sedeče za zahtevnejše naloge. KIBLA že od začetka temelji na odprtokodnem sistemu, zato tukaj ne boste našli Microsoftovega worda (uporabljate ga lahko v KIT-u), ampak OpenOffice.  Izposodite si lahko slušalke ter natisnete, zapečete ali skenirate izbrane vsebine. Če imate lastni prenosni računalnik, vam posodimo UTP kabel, ki ste ga morda pozabili doma, in se sami priključite na Internet. Maksimalni izkoristek je 150 priključkov, kar je super v času festivalov, na primer Kiblix. Tistim, ki ne marate kablov in imate svojo wi-fi kartico, nudimo tudi brezžičen dostop do Interneta preko WiFi HotSpota. Ali se je na vašem mobilnem telefonu izpraznila baterija? V MobiBaru posojamo polnilce za mobilne telefone.

KiBar je prostor za sodobne elektronske medije, tu se dogajajo avdio-video rolade, različni tematski dogodki, festivali, literarni večeri, okrogle mize, predstavitve. Tudi klasični mediji niso izvzeti, saj lahko preberete tudi kakšen časopis ali si ogledate fotografsko in likovno razstavo ter prisluhnete izštekanemu koncertu. V večernih urah je KiBar odlična začetna točka za nočni pohod po mestu.  

Naši obiskovalci ste srednješolci, študenti, intelektualci, umetniki, računalniški friki, kulturniki, poslovneži, upokojenci. Vsekakor pa je prostor odprt vsem zainteresiranim, Kiblin informator pa vedno na voljo tistim, ki šele vstopajo v svet elektronskih komunikacij. Brezposelne osebe in seveda težko zaposljive osebe si lahko s pomočjo interneta pomagajo pri iskanju zaposlitve.

Ne smemo pozabiti, da je struktura dosedanjih gostov različnih starosti - od 0 do 100 let - različnih narodnosti in ras, socialnih slojev, spolnih usmeritev in izobrazbenih stopenj. Pri tem niso izključeni mali ljudje, telesno prizadete in invalidne osebe, slušno in govorno prizadeti, slabovidni, slepi (na voljo sta dva Kibarova cenika v Braillovi pisavi) in drugi.

Vedno se najde tudi prostor za tiste, ki jih ne zanima nič drugega kot kotiček, kjer lahko popijejo najboljšo kavo v mestu, izbrana slovenska vina ali čaj z domačim medom in viljamovko. V Kibaru se namreč vseskozi povezuje lokalna kultura z globalno.

Kibla
je partner Springfestivala (festivala elektronske glasbe) v avstrijskem Gradcu.Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

Za:misel

KIBAR
  - arhiv

ARTKIT

Izobraževanje

Mladinski program

Glasbena produkcija

Glasbeni program / literarni

TOX

folio

Festivali


MED

KIBLIX

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org