English

































Mirjana Rukavina: CARMINA

Premiera dokumentarnega filma Mirjane Rukavina!

V sredo, 8. septembra 2004, smo pripravili premierni ogled dokumentarnega filma CARMINA, ki je bil v Multimedijskem centru Kibla, v KiBeli, prostoru za umetnost, Kneza Koclja 9, Maribor. Scenarij in režija sta delo mariborske umetnice Mirjane Rukavine.

Dokumentarni film o dirigentki Karmini Šilec, ki že 15 let nadvse uspešno vodi pevski zbor Carmina Slovenica, razkriva proces nastajanja nepozabnih pevskih nastopov. V filmu nam dirigentka razkrije, po čem se njeno delo razlikuje od dela njenih kolegov in katere so skrivnosti, ki so pripomogle k osvojitvi številnih nagrad. V dokumentarcu so prikazana tudi mnenja glasbenih strokovnjakov o dirigentkini edinstvenosti in izjave deklet iz zbora o njeni karizmatičnosti.

Leto 2004 je za zbor Carmina Slovenica in njegovo dirigentko izjemno uspešno. Tako se je slovenskemu in tujemu občinstvu priljubil s priredbo Jenkinsove glasbe Adiemus, ki je tako z vidika glasbe kot tudi koreografije popolnoma navdušila gledalce-poslušalce. S svojim delom si je Karmina Šilec v letu 2004 prislužila tudi prestižno svetovno nagrado za zborovodje. Naslednja pomembnejša prelomnica je bilo vsekakor leto 1997, ko so na mednarodnem tekmovanju Golden Gate v San Franciscu osvojili prva mesta v vseh treh kategorijah: zborovska glasba, sodobna glasba in folklora, ob tem pa prejeli še nagrado občinstva.

Beseda o avtorici:
Mirjana Rukavina (Maribor, 1969), avtorica dokumentarnega filma, je 1997. leta dokončala Likovno akademijo na Dunaju. Njeni mediji so video, video instalacija, performans in fotografija. Dokumentarni film »Carmina« (37 minut) je njen najnovejši projekt, pri katerem je odgovorna za scenarij in režijo.

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org