English

Glasbeni cikel JUTRI x KIBLIX 2022: Aleksandra Bajde & Isabella Forciniti


Glasbeni cikel JUTRI x KIBLIX 2022: Aleksandra Bajde & Isabella Forciniti
Sreda, 14. 12. 2022, ob 20. uri
KIBLA PORTAL

Vabimo vas na koncert izjemnega »elektro-akustičnega« dua Aleksandre Bajde & Isabelle Forciniti, ki se bo v okviru glasbenega cikla JUTRI in festivala KIBLIX 2022 odvil v sredo, 14. decembra 2022, ob 20. uri v prostoru KIBLA PORTAL.

PLAKAT (PDF)

Pretežno na Dunaju živeči in delujoči glasbenici iz svojstvenih, unikatnih in inovativnih pastišev akustike in elektronike gradita sodobno avtorsko glasbo, v kateri lahko najdemo različne pristope, tonalitete in glasbene stile, a povsem lasten avtorski izraz.

Aleksandre Bajde, v Mariboru rojena glasbenica, je – med drugim – za svoje glasbeno-scensko delo Self-Portraits in Imaginary Places / Avtoportreti v namišljenih krajih leta 2020 dobila eno najprestižnejših avstrijskih nagrad na področju znanosti in umetnosti. Njena glasba je bila izvedena v številnih evropskih državah, vključno z Avstrijo, Nemčijo, Italijo, Slovenijo in Nizozemsko ter na pomembnih prizoriščih in festivalih, kot so Porgy & Bess in Alte Schmiede na Dunaju, impuls MinuteConcerts v Gradcu, Leicht über Linz v Linzu, Crossroads v Salzburgu; November Music, Operadagen Rotterdam na Nizozemskem in v Operi v Kölnu v Nemčiji ter na številnih drugih dogodkih in prizoriščih.

https://aleksandrabajde.com/

Isabella Forciniti je dunajska umetnica zvoka iz Italije. Njeno delo manevrira v napetostih, ki jih izzovejo pomembni vidiki zvoka in improvizirane glasbe in uspeva sproščati tokove misli ob robu neznanega. S preučevanjem odnosov med prepleteno zvočno okolico, neformalno prakso in njihovimi notranjimi razmerji raziskuje zvočna stanja in se rada loti filmske glasbe. Kot diplomirana komunikologinja s področja sociologije in multimedije rada sodeluje in študira računalniško glasbo in kompozicijo s poudarkom na digitalni glasbeni izvedbi in improvizirani glasbi. Njen najljubši sociolog je Zygmunt Bauman, najljubši obrok pa ostajajo domače testenine njene babice.

https://isabella.klingt.org/

Vstop je prost.

< Foto: Eva Maria Bauer in Arnold Haberl

__
Produkcija: Društvo za sodobno umetnost X-OP
Soorganizacija: KID KIBLA in Združenje KODA MODRO
Podpora: Mestna občina Maribor, Zavod za zaposlovanje RS in Ministrstvo za umetnost, kulturo, javno upravo in šport Republike Avstrije.

Foto:Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org