English

KID Kibla med dobitniki nagrad za e-odličnost 2008, ki jih podeljuje Evropski multimedijski forum

CeBit, Hannover, Nemčija, 4. marec 2008

KID KIBLA ODLIKOVANA S PRIZNANJEM ZA ODLIČNOST V MULTIMEDIJI

Evropski multimedijski forum (EMF) je s svojimi nacionalnimi in regionalnimi partnerskimi združenji že šesto leto zapored z Evropskim pečatom e-odličnosti nagradil vodilna evropska in ne-evropska podjetja za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo. Ta nagrada se podeljuje podjetjem z odličnimi referencami na področju inovativnosti produktov in storitev ter odličnosti na področju trženja. Med preteklimi dobitniki nagrade so Alcatel Space, Amadeus, Brainstorm Multimedia, EVS, Navicore, Nokia, OpenBC, Strato, Young Digital Planet, Zanox in številna druga podjetja.
V letu 2008 seznam dobitnikov platinastih, zlatih in srebrnih pečatov vključuje 39 podjetij iz 13 držav, med dobitniki srebrnega pečata je tudi KID Kibla.
Nagrade so bile podeljene 4. marca 2008 na sejmu CeBIT, ki je največji evropski sejem za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo. V imenu KID Kibla je nagrado prevzel Dejan Pestotnik.

Margaretha Mazura, generalna sekretarka EMF: "Ponosni smo da smo letos podelili priznanje tolikšnemu številu podjetij in organizacij, ki s svojimi aktivnostmi danes igrajo vodilno vlogo na trgu sodobnih tehnologij in novih medijev. Vsi dobitniki priznanja se močno zavedajo pomembnosti kreiranja in vzpostavljanja inovativnih resitev za družbo v kateri živimo. Inovativni pristopi in odgovornost do okolja posledično pomeni ustvarjanje novih delovnih mest in dvigovanje življenjske ravni tako posameznikov, kot celotne družbe."

Kulturno izobraževalno društvo KIBLA se je v enajstih letih delovanja razvila v osrednje dogajališče sodobne umetnosti in kulture, neformalnih izobraževalnih praks, kreativne uporabe novih informacijsko-komunikacijskih tehnologij v Mariboru in širšem evropskem prostoru, pri čemer kot multimedijski center enakomerno strukturira in spaja raznotere vsebinske nivoje tako v produkcijskem kot prezentacijskem smislu. Hkrati je KIBLA  razvila nove dejavnosti, vpeljala znanstveno-raziskovalno delo in angažirala mlade raziskovalce pri reflektiranju izvajalskih praks, ki jih bodisi vpeljuje v teoretska razmišljanja bodisi uporablja pri tehničnih in tehnoloških izsledkih. KIBLA, na eni strani negospodarska organizacija in institucija se na drugi strani vse bolj povezuje z gospodarstvom, tako v smislu iskanja novih načinov oplajanja kulture, umetnosti, izobraževanja in znanosti z ekonomskimi postulati, sodelovanja z in med različnimi subjekti, od podjetij do raznih zvez in zbornic, kakor pri vključevanju gospodarskih dejavnosti v lasten portfolio storitev, zlasti na področju multimedije oz. informacijsko-komunikacijskih tehnologij, promocije, marketinga in svetovanja.

Evropski multimedijski forum (EMF) je glavno evropsko združenje na področju IST, z namenom promovirati tekmovalnost na evropskem in globalnem trgu. EMF predstavlja glavno koordinacijsko platformo na področju e-vsebin in e-poslovanja v Evropi.


Več o EMF:
www.e-multimedia.org


Info:
Philippe Wacker
Generalni direktor EMF
55, rue Hector Denis
B-1050 Bruselj
Tel: + 32 2 219 0305
E-mail: phw@e-accelerator.eu

Dejan Pestotnik
Podpredsednik KID KIBLA
Ulica kneza Koclja 9
2000 Maribor
Slovenija
Tel: + 386 2 229 40 21, + 386 2 229 40 12
E-mail: dejanx@kibla.org

Fotografije


Tiskovna konferenca

Sreda, 26. marec 2008, ob 11. uri - tiskovna konferenca v Multimedijskem centru KIBLA, Ulica kneza Koclja 9, Maribor.

KIBLA je bila v začetku marca na sejmu Ce-Bit odlikovana s priznanjem odličnosti v multimediji. Z Evropskim pečatom e-odličnosti jo je nagradil Evropski multimedijski forum (EMF), ki jih s svojimi nacionalnimi in regionalnimi partnerskimi združenji podeljuje že šesto leto zapored vodilnim evropskim in ne-evropskim podjetjem za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo.

Tiskovna konferenca je imela tri osrednje vsebinske sklope:

1. Izdali smo letno programsko knjigo KIBLA 2008 in se lotili novega načina predstavljanja naših programov, od katerih so se nekateri že zgodili, ostali pa se še bodo.

2.  Festival ljubezni – premierno se bo odvijal od 28. do 30. marca 2008 v Svečini in Zg. Kungoti – bo prvenstveno posvečen literaturi in z literaturo povezanimi umetnostmi, vendar bo namenjal prostor tudi drugim umetnostim, ki jih ta tematika zaznamuje. Odprli ga bomo z otvoritvijo razstave Mateje Kavčič, med letošnjimi gosti festivala pa bodo Feri Lainšček, Nina Kokelj, Vinko Möderndorfer, Gal Gjurin, Miha Mazzini, Tomaž Pengov, Aleš Hadalin, Irena Mihelič, Blažka Müller Pograjc, Anica Horvat, Eva Kovač, Beno Soršak, Folke Tegetthoff in Svečinski vinogradniški nonet. Do leta 2012, ko bodo Maribor in partnerska mesta Evropska prestolnica kulture, želimo festival vzpostaviti kot stalnico na slovenskem literarnem prizorišču, hkrati pa mu postopoma oblikovati mednarodni pridih.

3. Nekaj poudarkov iz naših bližnjih programov:
a) skupinska razstava Areas of Conflu(X)ences – Območja stekanja
KIBLA je bila partner v programu Evropska prestolnica kulture 2007 – Sibiu in Luksemburg.
Kustosinja Tincuta Heinzel Parv 
Umetniki: Florian Grond & Gabriele Engelhardt &Thomas Kienzl, Filipe Jensen & Nuno Costa, Claudia Robles, Scenocosme (Gregory Lasserre in Anaïs met den Ancxt), Effie Wu

b) avantgard_008 koncertni cikel sodobne elektronske glasbe – izbor slovenskih zvočnih (eksperimentalnih) umetnikov.

Fotografije


Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti
  - Risk Change / Tvegaj spremembo
  - Zelene veščine za mlade
  - Carnval
  - mGames - Mobile Games
  - VETLICAT
  - eCultSkills
  - ECultValue
  - Soft Control
  - Evropska prestolnica kulture
  - Program Kultura
  - Kultura 2000
  - Mladi v akciji
  - IPA SI-HR 2007–2013
  - Socrates-Grundtvig
  - EMF
    - Evropski pečat e-odličnosti 2011 – zmagovalci
    - Evropski pečat e-odličnosti 2010
    - Evropski pečat e-odličnosti 2008
  - e-Contentplus
  - Leonardo da Vinci
  - Lektor
  - INDU.PIK
  - Patent
  - Europrix TTA
  - EMMA
  - Slovenske koprodukcije in sodelovanja
  - MB Mina
  - WSA

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org