English

Brest feat. Vesna Zornik

Brest feat. Vesna Zornik
MMC KIBLA, sreda, 21. 11. 2018, ob 21. uri
Glasbeni cikel JUTRI 2018


Brest je skupina, ki je mešanica pop/rock/jazz/blues/alter/indie/etno glasbe 

Zasedbo Brest feat. Vesna Zornik poleg v imenu zasedbe omenjene pevke Katalene sestavljajo sami znani obrazi. Na kitari je priznani jazzovski kitarist Samo Šalamon, ki tudi podpisuje vso glasbo, ritem sekcijo pa sestavljata basist Samo Pečar (mdr. član zasedb Bro in Siti hlapci) in bobnar Bojan Krhlanko (član zasedb Laibach, Pero Lovšin Bend, The Stroj idr.). Na lani objavljenem prvencu Nemi film se zasedba predstavlja s spretno izpeljano mešanico žanrov od popa in kantavtorstva do bluesa in rocka. Besedila za pesmi je napisala ena najvidnejših mlajših pesnic Kristina Kočan.

Zasedba Brest je svoj prvenec Nemi film objavila 21. marca 2017, torej na prvi pomladanski dan in svetovni dan poezije. Na albumu so muzicirali številni gostje – Boštjan Gombač (klarinet in trobenta), Daniel Marinič (harmonika), Samo Pečar (bas), Andrej Hrvatin (tolkala), Miloš Bogataj (lapsteel kitara) in Špela Huzjak (violina) –, kar je dodatno popestrilo žanrsko raznolikost, značilno za zasedbo. Poleg omenjenih zvrsti najdemo na albumu v skrbno aranžiranih pesmih tudi funk, americano in bossa novo.

»Besedila so živa, nagajiva, duhovita, sanjava, včasih trpka, nikoli patetična,« je o poetičnem delu ustvarjanja benda Brest oziroma poeziji Kristine Kočan povedal Jure Longyka, poleg hvalospevov domačih medijev pa gre izpostaviti še recenzijo iz spletne bosanske revije Barikada, kjer so zapisali, da so člani zasedbe »s prepletom vrhunske lirike in inštrumentalne izvedbe ustvarili umetniško delo na svetovni ravni!«VSTOPNINE NI!http://www.skupinabrest.com/Glasbeni cikel JUTRI je del programa Društva za sodobno umetnost X-OP.
Info: Peter-Tomaz.Dobrila@x-op.eu


Foto: Dijana Božić, Kibla arhiv
Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti
  - RUK
  - Digitalni dediščinski inkubator (DDI)
  - Virtualni multimodalni muzej (ViMM)
  - Ruritage
  - Caravan NEXT
  - Mreža multimedijskih centrov
  - X-OP

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org