English

Re-Krea-Cija, Refleksija-Kreativnost-migraCija

Program:

25. 10. 2016
14 – 16h, MMC KIBLA
Creative Idea Module (Aleksandra Kostič in Irena Pamič)

Creative Idea Module spada med dejavnosti "privabljanja občinstva", ki se izvajajo v sklopu projekta RISK CHANGE.  Modul ustvarjalnih idej je zasnovan kot možen nov način kreativnega izobraževanja. Namenjen je različnim ciljnim skupinam in predvideva različne rezultate. Gre za neformalni izobraževalni model, ki ga prenašamo po zgledu dobrih EU praks. Prvi korak je identifikacija problema, nato sledi iskanje rešitev s pomočjo modula. Z aktivnim in angažiranim sodelovanjem udeležencev, organiziranih v majhne skupine, ki odsevajo interdisciplinaren pristop k izboru, govorimo o "k rešitvam usmerjeni ustvarjalnosti".

20h, MMC KIBLA
Predavanje ROKA PREDINA


Mednarodno priznan 3D animator, po rodu prav iz Maribora, je z udeleženci delil svoje mednarodne izkušnje ter odgovarjal na vprašanja. Rok Predin, animator in glasbenik, po izobrazbi pa akademski slikar, že nekaj let živi v Londonu in dela v Trunk Animations. Med njegove najbolj znane izdelke sodi izdelava animiranega videospota za Rolling Stones ter videoanimacije, predvajane na Buckinghamsko palačo ob 60. obletnici vladanja kraljice Elizabete.

26. in 27. 10. 2016
10.00 – 13.00: delavnica Ilse Rombout, MMC KIBLA
Mobilno pripovedništvo


Udeležence delavnice smo vodili skozi proces pripovedovanja zgodb ter pripovedništvo na temo migracij raziskovali na povsem nov način, in sicer s pomočjo specifičnih lastnosti, značilnih za medij mobilnih telefonov. Mobilne naprave nam danes nudijo GPS storitve za prepoznavanje lokacij, omogočajo nam povezovanje z drugimi uporabniki, ogled posnetkov v HD tehniki ter izkušnje navidezne in nadgrajene resničnosti.
V času delavnice smo ustvarili lokacijsko-specifične zgodbe, začenši z iskanjem odgovorov na vprašanja: kaj vse obsega zgodba, komu je namenjena, kaj obravnava? Kako lahko uporabimo različne uporabniške perspektive? In kako lahko osmislimo uporabo inovativnih tehnologij in igričarstva na najboljši možen način? Ta in številna druga vprašanja smo na delavnici razložili, o njih razpravljali in jih praktično implementirali.


14.00 – 17.00: delavnica Mihe Kosmača, MMC KIBLA
Simbol z namenom

Sodelujoči so pripravili vizualizacijo rezultatov iz prejšnje delavnice. Raziskovali smo, kako zgodbo prevesti v prepričljivo podobo. Podoba najbolje deluje takrat, ko ni zgolj izjava, temveč je hkrati tudi vabilo gledalcu, naj sodeluje v razpravi. 
V času delavnice smo se osredotočili na ustvarjanje vizualnih izrazov zgodb. Ta proces pa se ne začne preprosto s končnimi idejami, torej vizualnimi rešitvami, ampak tako, da natančno vemo, kaj želimo sporočiti, komu želimo to sporočiti itd., in kako lahko to vpliva na situacijo. V procesu oblikovanja podobe je pomembno izbrati najprimernejši medij, še pomembneje je razmisliti o tem, kako lahko zgodba doseže najširšo možno publiko. Eden izmed rezultatov delavnice je izdelana končna vizualna podoba. 

Creative Idea Module
Predavanje Roka Predina


Delavnica, 1. dan


Delavnica, 2. danDejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti
  - RUK
  - Virtualni multimodalni muzej (ViMM)
  - Ruritage
  - Caravan NEXT
  - Mreža multimedijskih centrov
  - X-OP

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org