English
O nas
Multimedijski center KIBLA se nahaja v pritličju Narodnega doma v Mariboru. Dostopen je z glavnega vhoda na Ulici kneza Koclja 9 in s stranskega vhoda v legi proti Trgu Leona Štuklja (bivša Svetozarevska ulica).

V MMC KIBLA si lahko ogledate razstavo, umetniški performans, glasbeni nastop ali se udeležite literarnega večera, razprave, simpozijev, konferenc, festivalov s področja sodobne umetnosti, glasbe, literature in njihovih interdisciplinarnih oblik ter aktualne problematike kulture, humanistike, sodobnih tehnologij in neformalnih izobraževalnih aktivnosti. Program je naravnan mednarodno in lokalno ter je praviloma brez vstopnin, saj se zavzemamo za prost dostop do kulturnih dobrin. Posebno pozornost namenjamo otvoritvam razstav, kjer se srečuje mednarodna publika z lokalno.
KIBAR, kibernetična kavarna, nudi nekaj računalniških postaj za uporabo interneta na hitro (1 EUR/h) ter širokopasovni brezžični internet (1 G/s), kamor se lahko priključite s svojimi prenosniki brezplačno. Informator vam je na voljo za vsa vprašanja, informacije in pomoč pri računalnikih. Postreže pa vam tudi s kavo, čajem, lokalnimi vini, pivom, viljamovko in drugimi napitki ter nekaterimi prigrizki. Seveda plačljivimi, cene pa so dovolj ugodne. Če boste naleteli na Nikija, vodjo KIBARA, se boste lahko pogovarjali tudi o rocku, bluesu, domačem pivu in še čem, ko vas sprejme Polona, z veseljem poklepeta o vizualni umetnosti, Bernard pa vam bo čisto resno svetoval tudi pri vprašanjih o jogi.
V naših prostorih se nahaja majhna čedna knjigarna Za:misel (vprašajte informatorja v KIBARU), ki nudi predvsem slovensko in svetovno literaturo v slovenskem jeziku, širok nabor humanistike ter izbor tiskanih izdaj sodobnega stripa slovenskih in tujih avtorjev.
V zakulisju se nahajajo naši upravni, produkcijski in založniški prostori. Izdajamo knjige z našega področja, predvsem v angleškem jeziku in dvojezični časopis za umetnost, kulturo in veselje do življenja Folio z bogatim slikovnim materialom, ki je brezplačen.
KIBLA se nahaja tudi v prostorih KIT (komunikacijsko informativna točka) na Glavnem trgu 14 (nasproti Kužnega znamenja) z računalniškimi postajami
(1 EUR/h) in občasnimi razstavami, v zadnjem delu je udoben lobby z brezplačnim dostopom do brezžičnega interneta, v kleti pa se odvija izobraževalni program za različne ciljne skupine.
Podpirajo nas Ministrstvo Republike Slovenije za kulturo, Mestna občina Maribor, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v okviru OP IPA SI-HR 2007–2013, Urad za mladino in EU agencije (EACEA, Program Kultura, Leonardo da Vinci, Mladi v akciji, Bruselj).

Več informacij

O KID KIBLA
Tloris MMC KIBLA
Obnova 2004-2006
KID KIBLA združuje programe
Produkcije in sodelovanja
Mednarodno sodelovanje
Pečat odličnosti
Članstva in reference
Aleksandra Kostič za Delo
Globalno sodelovanje
Multimedijski laboratorij
Sponzorji

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

Za:misel

KIBAR

ARTKIT

KIT

Izobraževanje

Mladinski program

Glasbena produkcija

Glasbeni program

TOX

folio

Festivali


Dnevi radovednosti

KIBLIX

Ciklus (DA)(NE)S

MED

Festival ljubezni

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil


MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org