English

































Novica


Glasbeni cikel MIGAV: kleemar
15.05.2024 20:00
Glasbeni cikel MIGAV
kleemar
sreda, 15. 5. 2024, ob 20. uri

Vabimo vas na tretji dogodek cikla MIGAV v tej sezoni, eksperimentalni set enega in edinega kleemarja, ki se bo odvil v sredo, 15. maja 2024, ob 20. uri v MMC KIBLA.

Kljub maloštevilnim skladbam si je kleemar priigral naziv enega bolje skritih biserov domače producentske srenje, ki je z igrivim filigranskim pristopom navdušil poslušalstvo in navdihnil marsikoga k ustvarjanju. kleemar izhaja iz tradicije najboljših v svojem žanru, ki bi ga preprosto opisali kot (kant)avtorska elektronska glasba, saj se v vsakem detajlu skriva avtorjev pečat … Daleč od trendov in urbanega hajpa, pri čemer je edini relevanten kontekst zvok. Sam se izogiba določanju žanra lastne glasbe, nekaj mednarodne pozornosti pa je bil deležen v začetku leta 2014, ko je bila v angleškem časopisu The Guardian njegova pesem »Bored of Canada« ena od pesmi na seznamu »devetih pesmi s celega sveta, ki jih morate slišati«.

Matej Končan – kleemar je bil rojen leta 1980 v Murski Soboti. Že v srednji šoli se je začel spogledovati z ustvarjanjem glasbe, kmalu po končani gimnaziji pa je na tem področju dosegel tudi vidnejše uspehe. Bil je idejni vodja in soustanovitelj glasbenih skupin kleemar in Manul. Od samega začetka je sodeloval pri založbi God Bless This Mess, med drugim tudi kot grafični oblikovalec. Od leta 2008 do 2013 je soustvarjal v slovensko-hrvaški zasedbi Lollobrigida, s katero je izdal album Pilula in imel nastope po mnogih slovenskih in evropskih odrih (petkrat tudi na enem večjih evropskih festivalov, festivalu EXIT). Eno večjih priznanj, ki potrjuje kvaliteto njegovega dela s skupino Lollobrigida, je bila nagrada MTV Adria Music Award za najboljšo regionalno glasbeno skupino. Leta 2006 je bil avtor glasbe za plesno predstavo koreografa in režiserja Matjaža Fariča z naslovom Zakaj bi me kdo ustavil. K sodelovanju ga je kot avtorja glasbe leta 2007 povabil tudi gledališki režiser Luka Martin Škof, s katerim sta sodelovala pri ustvarjanju sedmih gledaliških predstav in dveh prireditev. Leta 2013 je izdal skupno ploščo s skupino TRUS! z imenom Banana Split, ki je bila sodelovanje med založbama God Bless This Mess in Moonlee records. Leta 2014 je kot avtor glasbe sodeloval pri umetniškem projektu Ples Možganov. Trenutno ustvarja zvok in glasbo za transmedijski projekt Twisted Tales v produkciji Institute for Transmedia Design. 14. avgusta 2020 je izdal album z naslovom No Love in Modern World pri založbi rx:tx.

<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org