English

Novica


Glasbeni cikel MIGAV: GMB + jesusonecstasy
17.04.2024 20:00
Glasbeni cikel MIGAV
GMB + jesusonecstasy: Nexus AV – eksperimentalni avdiovizualni performans
sreda, 17. 4. 2024, ob 20. uri

Vabimo vas na drugi dogodek cikla MIGAV v tej sezoni, eksperimentalni avdiovizualni performans dvojca GMB in jesusonecstasy, naslovljen Nexus AV, ki se bo odvil v sredo, 17. aprila 2024, ob 20. uri v MMC KIBLA.

Avtorja druži uporaba tehnologije, ki jo s predelavami in tehnološkim nadgrajevanjem prilagodita potrebam njunega umetniškega izražanja.
Bistvo njunega sodelovanja je ustvariti medsebojni vpliv med sliko in zvokom z uporabo večih neskončnih povratnih zank avdio in video signala speljanih skozi njuna avdio in video sistema.
Rezultat je težko ponovljiv zaradi nestabilne narave povratnih zank. Kompleksen in nestabilen sistem zahteva konstantni nadzor in odziv, da ne umre v tišini in da ne izrodi v kaos oz. šum. Kompozicija je torej instantna, nepredvidljivost pa njen ključen element.

Mitja Cerkvenik od leta 1997 ustvarja elektronsko glasbo pod psevdonimom jesusonecstasy. Glasbo prispeva za filme in gledališče in poleg lastnih projektov snema in producira tudi druge glasbene skupine. Od leta 2011 razvija elektronske glasbene inštrumente za svoje solo nastope in intermedijske instalacije. Redno sodeluje z Baro Kolenc in izvaja glasbo v živo v njenih gledaliških in plesnih predstavah. Od leta 2015 živi v Berlinu, kjer je ustanovil podjetje Crosspatch, ki je pred kratkim izdalo eurorack modul Triggerpad. Zadnje 3 leta ureja tudi radijsko oddajo o elektronski živi glasbi za radio NOR.

Gašper Milkovič Biloslav je vizualni umetnik v čigar delu je vseskozi prisotna fascinacija z zgodovinskimi vizualnimi pristopi ter pozabljeno in za večino zastarelo video opremo. Z raziskovanjem in uporabo le-te v kombinaciji s sodobno tehnologijo razvija samosvoj vizualni jezik, ki kljub jasnim vplivom preteklosti ostaja intriganten in relevanten tudi v prihodnosti. Dejaven je predvsem na področjih ustvarjanja vizualij v živo, AV live act-ov, eksperimentalnih glasbenih videospotov in videov ter AV instalacij.


__

Produkcija: KID KIBLA
Soorganizacija: Društvo za sodobno umetnost X-OP, Združenje KODA MODRO
Podpora: Ministrstvo RS za kulturo, Mestna občina Maribor

<- Nazaj na: Arhiv novic

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org