English

































Novica


Tanja Vujinović: AvantGardeTopia
23.12.2022 18:00
Tanja Vujinović: AvantGardeTopia
23. 12. 2022–20. 1. 2023
artKIT

Vljudno vabljeni na odprtje samostojne razstave Tanje Vujinović, na kateri boste lahko vstopili v metaforične vrtove v virtualni resničnosti ter se potopili v edinstveno vizualno in zvočno instalacijo. Odprtje razstave bo v petek, 23. decembra 2022, ob 18. uri v razstavnem prostoru artKIT.

VABILO (PDF)
GALERIJSKI LIST (PDF)

Umetniška praksa Tanje Vujinović je globoko zakoreninjena v prepletu umetnosti, tehnologije in znanosti. V svojih interdisciplinarnih projektih združuje virtualno resničnost, logiko videoiger, pripovedništvo, 3D-modeliranje, umetno inteligenco in elektronsko glasbo. Umetnica ustvarja nove poetične in potopitvene svetove, ki delujejo kot spekulativni prostori za premišljevanje sedanjosti in zamišljanje nove utopične prihodnosti. V zadnjem času umetnica razvija serijo avdio-vizualnih umetniških del, filtrov za video kamere in digitalnih podob, ki temeljijo na raziskovanju telesa in telesnosti v potopitvenih prostorih in razvoju avatarjev, ki jih spodbuja želja po ustvarjanju, približevanju in komunikaciji z našim sintetičnim Drugim.

Tanja Vujinović je umetnica, ki deluje na področjih novih medijev ter vizualnih in zvočnih umetnosti. Njena dela so bila razstavljena v Muzeju sodobne umetnosti v Strasbourgu, muzeju Kunst Palast v Düsseldorfu, Muzeju sodobne umetnosti v Denverju, muzeju Kunsthaus v Meranu, Muzeju sodobne umetnosti v Istanbulu, razstavišču KIBLA PORTAL v Mariboru, Galeriji Kapelica v Ljubljani, Muzeju Fundacija Vasarely v Aix en Provence in v muzeju Künstlerhaus na Dunaju. Njena dela so bila predstavljena na festivalih: ISEA2009 v Belfastu, Ars Electronica v Linzu, Kinetica Art Fair v Londonu, Spor Festival v Arhusu, festival FILE v Sao Paolu, FILE RIO v Rio de Janeiru, KIBLIX 2020–2021 in 2022 v Mariboru in na spletu. Ima diplomo iz likovne umetnosti, leta 2010 pa je doktorirala s področja filozofije in teorije vizualne kulture. Tanja je ustanoviteljica Ultramona, kibernetično-umetniškega hub-a. Kot strastna zagovornica rave kulture je tudi sama ustvarila nekaj techno albumov in se ukvarja z DJ-janjem.

https://www.tanjav.art/

< SOMA, 2022.

artKIT, Glavni trg 14, Maribor
Odpiralni čas: od torka do petka od 15. do 19. ure, v soboto od 10. do 13. ure.



<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org