English

Novica


KIBLIX 2022 / Delavnica: Marko Vivoda & Gjorgji Despodov
02.12.2022 17:00
KIBLIX 2022 / Delavnica
Marko Vivoda & Gjorgji Despodov: Dunch at the Holly Crab
Petek, 2. 12. 2022, 17:00–20:00
KIBLA PORTAL

Delavnica Dunch at the Holly Crab, ki sta jo zasnovala kreativni vodja laboratorija HEKA Marko Vivoda in interdisciplinarni umetnik Gjorgji Despodov, je posvečena premisleku o prehrambenih odpadkih, osredotočenih na polimere, pridobljene iz rakovih oklepov.

Udeleženci boste skozi pripoved spoznali pozitivne lastnosti hitosana in kako ravnati s snovjo. Izdelali boste krožnike, nože, vilice in žlice iz materialov, narejenih iz kombinacije hitosana in drugih biomas.

Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo do srede, 30. novembra 2022, na kibla@kibla.org.

Marko Vivoda
je intermedijski umetnik, kurator in producent ter samozaposlen v kulturni sferi. Od leta 2013 je aktiven kurator Festivala IZIS in od leta 2021 kreativni vodja laboratorija HEKA pod okriljem KID PiNA. Kot umetnik je aktiven na področju vizualne umetnosti, VJ-inga (IZLAND), odgovoren je za intermediatne umetniške instalacije (Soundlighter, Soundlighter 2.0, REAR, Radia, Soap opera, Ambigram, Geometricus,…) in je soustanovitelj festivalov IZZA, IZIS in prve edicije festivala Strictly Analog. Od leta 2020 je sokustos Svetlobne Gverile v Ljubljani. Hkrati je soustanovitelj kolektiva Stran 22 in zavoda Riiba ter njegov programski vodja. Njegovo poslanstvo je nenehno raziskovanje in širjenje medijske kulture na področju umetnosti v Istri in širše.

Gjorgji Despodov je umetnik in multidisciplinarni oblikovalec, ki deluje predvsem na področju vizualnih umetnosti in ustvarja koncepte v širokem spektru disciplin, kot so grafično oblikovanje, umetniška režija, 3D vizualni elementi in ilustracije. Leta 2019 je diplomiral iz oglaševalskega oblikovanja na Nacionalni akademiji za umetnost v Sofiji in trenutno dela kot multidisciplinarni oblikovalec v Heka Art and Science Lab. Njegovo delo obstaja med fizičnim in digitalnim okoljem. Z uporabo različnih tehnik (videi, instalacije, 3D vizualije in fotografije) raziskuje svoj odnos do podob, ki so ga hranile od zgodnjega otroštva. Njegovo delo se večinoma zgleduje po bizarnih filmi, televizija in oglasi poznih 80-ih, okrepljeni z digitalnimi tehnikami in barvnim komponiranjem.

__
Produkcija: PiNA<- Nazaj na: MMC Kibla

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org