English

Novica


Zaživela je spletna platforma Duri
20.05.2022 11:00
Zaživela je spletna platforma Duri

V lanskem letu smo bili konzorcijski partnerji Društvo Idrija 2020, Zavod Dobra pot in KID KIBLA uspešni na razpisu Ministrstva za javno upravo RS s prijavljenim projektom Digitalni dediščinski inkubator (DDI). V začetku leta 2022 smo pričeli z izvajanjem projekta, ki je namenjen zbliževanju sektorja kulturne dediščine in v sodobnem času nujne digitalizacije. V okviru projekta smo razvili celovit program, ki na izzive dediščine odgovarja z nizom zanimivih dogodkov in izobraževanj, vse skupaj pa nadgrajuje z vzpostavitvijo spletne platforme Duri. Ta je namenjena podpori, informiranju in povezovanju vseh, ki že delujejo ali pa bi si želeli delovati na področju kulturne dediščine.

IZJAVA ZA MEDIJE (PDF)

Tiskovna konferenca ob predstavitvi spletnega portal Duri
bo potekala v petek, 20. maja 2022, ob 11. uri, in sicer hibridno: v MMC KIBLA (Ulica kneza Koclja 9, Maribor) in preko spleta na platformi ZOOM (https://us06web.zoom.us/j/89599285116). Na tiskovni konferenci bodo sodelovali: Nava Vardjan, Zavod Dobra pot, Matevž Straus, Društvo Idrija 2020, in Žiga Pavlovič, KID KIBLA.

Konzorcijski partnerji verjamemo, da je naš program za digitalno transformacijo kulturne dediščine zaradi skupnostnega pristopa edinstven ne samo v slovenskem, temveč tudi v širšem evropskem prostoru. V prihajajočem letu bo projekt DDI postal ena vidnejših aktivnosti vseh sodelujočih partnerjev, ki bomo utrjevali zavest o pomembnosti ohranjanja in razvoja slovenske kulturne dediščine.

< Cerkev sv. Trojice v Hrastovljah. Foto: Jaka Ivančič (www.slovenia.info).<- Nazaj na: MMC Kibla

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org