English

































Novica


Nova slovenska glasba – NSG: Gašper Drev in Maj Husar
09.12.2021 20:00
Nova slovenska glasba – NSG: Gašper Drev in Maj Husar
Četrtek, 9. 12. 2021, ob 20. uri
MMC KIBLA

V četrtek, 9. decembra 2021, vas ob 20. uri vabimo v MMC KIBLA na koncert Gašperja Dreva in Maja Husarja, ki se bo odvil v okviru cikla Nova slovenska glasba – NSG.

Čeprav Gašper Drev in Maj Husar javnosti nista več neznana glasbenika sta še vedno mlada in njun duet kitare in basa zveni sveže. Kot pomladno jutro. Ali poznopoletni večer. In hkrati toplo, ko na melodijah gradita harmonske strukture, si jih podajata in podpirata muziciranje drugega, s tonskimi obrati v akorde in nazaj izpostavita osnovno temo na kitari ali basu in pripeljeta kompozicijo na postajo. Ko se skladba zaključi, se zamislimo, kaj smo pravzaprav slišali, vtisi se vrstijo, vplivi raznih glasb se mešajo … nemara melodični jazz, morda post-rock, lahko tudi instrumental, primeren za vokalne dodatke ali celo kakšno širšo instrumentacijo.

Gašper in Maj poleg lastnega projekta delujeta tudi samostojno in sodelujeta z drugimi glasbenicami in glasbeniki v raznih kombinacijah. Na njunem koncertu se lahko prepričamo, da je glasbena ustvarjalnost v naših krajih še kako prisotna in je vsak dvom o njeni prihodnosti odveč. Po vseh generacijah izjemnih muzikantov, ki se prelivajo ena v drugo na področjih klasične in sodobne glasbe, kamor prištevam tudi sodobno »klasiko« ter seveda jazz, rock in e-glasbo z vsemi izpeljankami in podžanri, vam s svojim pristopom k skladanju, nizanju in podajanju ogrejeta srca v teh dnevih in časih.

Gašper Drev
se po končani nižji glasbeni šoli, v kateri je igral klavir, že peto leto šola pri Samu Šalamonu (el. kitara, bas kitara). Pred letom in pol je izdal svoj prvi album, na katerem je predstavil svoje začetne avtorske skladbe. Po rokerskih začetkih se je intenzivno usmeril v jazz. Konec decembra 2020 so z jazz triom posneli krajši video z jazz standardi, ki so ga predvajali na YouTubu. Ves čas ustvarja tudi avtorsko glasbo. Njegovo glasbeno ustvarjanje je bilo prepoznano in nagrajeno tudi s prvimi mesti na Prešernovih natečajih II. gimnazije v šolskih letih 2018/19, 2018/20 in 2020/21.  V zadnjem letu mu je že dogovorjene nastope preprečila pandemija COVID-19. Sta pa z Majem v sklopu projekta Narodnega doma Pet pred dvanajsto 15. maja 2021 s programom jazz standardov nastopila na balkonu na Poštni ulici 1 in 6. avgusta 2021 v lokalu Moja kavarna.

Maj Husar
igra bas že sedem let, nastopal pa je že v več zasedbah. Štiri leta je igral v Drug' orkestru (orkester II. gimnazije Maribor), 3 leta v bendu Among Twisted, s katerim so večkrat nastopili (med drugim na Štuku), zadnji dve leti pa se jazza uči pri Samu Šalamonu.

Vstop je prost. Vljudno vas prosimo, da pri obisku koncerta upoštevate PCT protokol in priporočila NIJZ.
__
Produkcija: KID KIBLA
Koncert je del cikla Nova slovenska glasba – NSG, ki ga podpirata Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Maribor.



<- Nazaj na: MMC Kibla

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org