English

































Novica


The Cool Couple: Emozioni Mondiali
10.12.2021 18:00
The Cool Couple: Emozioni Mondiali
10. 12. 2021–8. 1. 2022
artKIT

Vljudno vabljeni na odprtje razstave italijanskega umetniškega dvojca The Cool Couple z naslovom Emozioni Mondiali, ki bo v petek, 10. decembra 2021, ob 18. uri v razstavišču artKIT.

VABILO (PDF)
GALERIJSKI LIST (PDF)

Italijanski umetniški dvojec The Cool Couple izhaja iz razširjenega polja sodobne fotografije, v svojih multidisciplinarnih delih pa obravnava trenja ter konflikte, ki, kot pravita sama, vznikajo med podobami in ljudmi. V Mariboru se prvič predstavljata z interaktivno instalacijo Emozioni Mondiali, v kateri na humoren in hkrati pronicljiv način izpostavita ločnice in presečišča svetov umetnosti in nogometa – vpliv trga na umetniško produkcijo, komodifikacija, vloga gledalcev, pa vse od zvezdniškega sistema do zgodovinjenja ter institucionaliziranosti moči. Osrednji element postavitve je igralna konzola s personalizirano igro Pro Evolution Soccer 2018, ki pa jo tvorijo ekipe umetnikov iz različnih umetnostnih obdobij, od Renesanse do documente 13, gledalci_ke pa tako participirajo hkrati v umetnostnem sistemu in nogometu – dveh »na prvo žogo« različnih svetovih, ki pa sta si, če jih analiziramo skozi prizmo neoliberalizma, zelo podobna.

The Cool Couple je umetniški duo baziran v Milanu v Italiji, ki sta ga konec leta 2012 ustanovila Niccolò Benetton (1986) in Simone Santilli (1987). Njuno umetniško raziskovalno delo se osredotoča na točke trenja, ki se dnevno ustvarjajo v odnosu med ljudmi in podobami. Pojmovanje podob, kot aktivnih vozlišč v kombinaciji z močnim projektnim odnosom ju vodi do uporabe več načinov izražanja, od umetniške fotografije do elektrostatičnih robčkov, od prostorov za meditacijo do kitajskih »cover bandov«. The Cool Couple združujeta umetniško raziskovanje s pedagoškim delom, saj deljenje ustvarja dobro karmo. Predavala sta na: NABA (Milano), Univerzi IUAV (Benetke), galeriji AplusA (Benetke), Univerzi Južni Wales (Newport), IED Torino, ISSP, Riga, MADE Program, Syracuse. Sta ustanovitelja trendovske zasedbe Rui & Rainbow Dragons, člana POIUYT, platforme za raziskovanje na podlagi slik, in člana uredniške ekipe revije Genda.

https://thecoolcouple.co.uk/

Vstop je prost. Ogled je možen skladno s PTC protokolom in priporočili NIJZ.

< The Cool Couple, Emozioni Mondiali, 2015, zajem zaslona.

artKIT, Glavni trg 14, Maribor
Odpiralni čas: od ponedeljka do petka od 16. do 20. ure, v soboto od 10. do 14. ure.



<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org