English

































Novica


Izšel je katalog razstave Olega Kulika
31.10.2021 09:00
Izšel je katalog razstave Olega Kulika

Z veseljem naznanjamo, da je izšel katalog razstave Olega Kulika Zlato Runo. Katalog je primer dobre prakse regeneracije prostorov industrijske dediščine.

KATALOG RAZSTAVE (PDF)

Izšel je kot del projekta RESCUE, v okviru katerega partnerji iz Italije, Nemčije, Slovenije in Avstrije srednješolcem omogočajo raziskovanje zgodovine zapuščenih industrijskih območij, da bi skupaj zasnovali, kako le-te spremeniti v trajnostno naravnane prostore, namenjene kulturnim dejavnostim.

»Oleg Kulik sodi po mnenju kritikov med najpomembnejše ruske umetnike sodobnega časa. Njegovi performansi, s katerimi simbolično re-definira aktualni prostor, skušajo zabrisati narativno mejo med občim in individualnim, med bivajočim in bitjo, ter z ozaveščeno akcijo načrtno zapuščajo človeški horizont, da bi s tem do kraja razprli možnost emocionalno-behaviorističnega besedišča »udomačene živali«. Skozi umetniški medij Kulik komentira Rusijo in Zahod, politiko in politične sile, človeštvo kot fenomen ter naš odnos do narave. Kariero je začel kot kurator v moskovski galeriji Regina, kjer je z nekonvencionalnimi razstavami in pristopi takoj vzbudil pozornost javnosti.«

__
Produkcija: Društvo za sodobno umetnost X-OP
Soorganizacija: KID KIBLA, Združenje za umetnost in avdio-vizualno produkcijo KODA MODRO

Publikacija je del projekta RESCUE (2019–2021). Projekt sofinancirata program Ustvarjalna Evropa Evropske unije in Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije.

Partnerji projekta: Comune di Santo Stefano di Magra (IT), Klanghaus Kultur (AT), ibug e.V. (DE), Associazione Culturale Gli Scarti (IT)

Projekt je financiran s podporo Evropske komisije. To publikacija odraža samo stališča avtorjev in Komisija ne more biti odgovorna za kakršno koli uporabo, ki je lahko sestavljena iz informacij, ki jih ta publikacija vsebuje.

Sporazum o dodelitvi sredstev 607507-CREA-1-2019-1-IT-CULT-COOP1



<- Nazaj na: MMC Kibla

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org