English

Novica


Intermedijska razstava VRTN!CA je podaljšana
03.12.2021 11:00
Z veseljem sporočamo, da je razstava VRTN!CA zaradi izjemnega zanimanja podaljšana do 15. januarja 2022!

VABILO (PDF)

V petek, 11. junija 2021
, smo odprli intermedijsko razstavo VRTN!CA v Arboretumu Volčji Potok. Gre za pilotni projekt mreže RUK, ki ga izvaja KIBLA2LAB.

V prostorih Arboretuma, ki se ponaša z enim najreprezentativnejših rozarijev na svetu, postavljamo vrtnice na drugačen način: premikamo jih iz naravnega okolja v literarno, zvočno in vizualno ponazoritev in intermedijsko namestitev. S tem želimo prikazati del njihovega bivanja in lepote ter povezanosti s človekom. Ponujamo torej novo gledišče z nadgrajeno izkušnjo razširjene resničnosti, ki pričara posebno doživetje hkrati v resničnem okolju botaničnega parka in metafizičnem svetu umetnosti. Obiskovalcu v prostorski avdiovizualni postavitvi predstavimo štiri zgodbe izbranih vrtnic: damaščanke ter sort Trubar, Peace in Prešeren.

Razstava se nahaja v pristavi poleg uprave. Od parkirišča do razstavišča je 15 minut hoje. Na glavnem dostopu z avtoceste je v Količevem popolna zapora prometa. Priporočamo obvoz mimo gradu Češenik. Razstavo si lahko ogledate v skladu s priporočili NIJZ.

___
Pilotni projekt je nastal v sodelovanju z Arboretumom Volčji Potok, Vzorčnim mestom Velenje, Kristijanom Koratom, ROSA Production in Delavskim domom Trbovlje.

KIBLA2LAB je del projekta RUK (2019–2022). RUK je mreža raziskovalnih centrov umetnosti in kulture na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

< Foto: Vrtnica Prešeren, Damjan Švarc © KID KIBLA

Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje
Odpiralni čas: od ponedeljka do nedelje od 11. do 17. ure.<- Nazaj na: MMC Kibla

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org