English

































Novica


Danilo Milovanović: Korekcije
07.06.2021 16:00
Danilo Milovanović: Korekcije
7.–24. 6. 2021
artKIT

Vljudno vabljeni na razstavo Danila Milovanovića z naslovom Korekcije, ki bo v razstavišču artKIT na ogled od ponedeljka, 7. junija.

VABILO (PDF)

Z razstavo se umetnik odziva na pozicijo kulture in umetnosti znotraj trenutne politične klime v Sloveniji. Nestrpen odnos oblasti do medijev, progresivne umetnosti in socialnih vrednot, ki definirajo sodobno, odprto družbo, je sprožil visoko stopnjo nezaupanja in občutke negotovosti. Žaljiva retorika na ravni javnega diskurza je postala del vsakdana, stroka pa ujetnik političnih odločitev. Milovanović se na situacijo odziva s preigravanjem aktualnih izrazov in izjav, povzetih iz javnega diskurza. Z interveniranjem v izbrane besede spreminja pomene celotnih trditev, s čimer izpostavlja simptome aktualnega lokalnega političnega vzdušja. Na humoren, delno tudi ciničen način odločno nasprotuje politiki enoumja in se postavlja v bran sodobni kulturi in svobodi izraza.

Danilo Milovanović
(1992, Banja Luka, BiH) živi in deluje v Ljubljani, kjer je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) zaključil podiplomski študij slikarstva. Izobraževal se je tudi na Akademiji UMPRUM v Pragi. Leta 2018 in 2019 je bil nominiranec za nagrado OHO, leta 2019 pa je prejel rezidenčni atelje v ustvarjalnem centru Švicarija (MGLC) v Ljubljani. Njegovo delo je bilo predstavljeno tako na domačih prizoriščih (Projektni prostor Aksioma – Ljubljana, Galerija Škuc – Ljubljana, SCCA – Ljubljana, Kino Šiška – Ljubljana Svetlobna gverila – Ljubljana, Galerija Simulaker – Novo mesto, Galerija Miklova hiša – Ribnica, Center sodobnih umetnosti – Celje, UGM Studio – Maribor, Galerija Tir – Mostovna …) kot tujih razstaviščih in javnih prostorih (EC124H – Kopenhagen, Muzej modern in sodobne umetnosti – Reka, Miasto Ogrodów – Katowice, Begehungen – Chemnitz, Hekler – NYC, Kunštat – Praga, Galerija Preporod – Sarajevo, Muzej Kozare – Prijedor). Prav tako se je udeležil več umetniških rezidenc.

Vstop je prost. Ogled je možen skladno s priporočili NIJZ.

< Danilo Milovanović, Korekcije, zajem zaslona, 2021.

artKIT, Glavni trg 14, Maribor
Odpiralni čas: od ponedeljka do petka od 16. do 20. ure, v soboto od 10. do 14. ure.

<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org