EnglishNovica


KIBLIX 2021: Festivali v času pandemije
25.02.2021 18:00
KIBLIX 2021 / Serija spletnih pogovorov
FESTIVALI V ČASU PANDEMIJE
Četrtek, 25. februar 2021, ob 18. uri
Spletni prenos: kiblix.org/streaming

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite v četrtek, 25. 2., ob 18. uri, ko se bo odvil že četrti tematsko fokusiran pogovor v seriji spletnih pogovorov festivala KIBLIX. Pogovor se bo fokusiral na (re)konceptualizacijo in (re)organizacijo mednarodnih umetniških festivalov v času pandemije, moderiralpa ga bo Peter Tomaž Dobrila, sokurator festivala KIBLIX.

Gostje:

Ena Hodžić, koordinatorka programa, KONTEJNER in Device_art
David Riff, kurator, steirischer herbst
Gerfried Stocker, ustanovitelj in umetniški vodja, Ars Electronica

Panelna diskusija se bo osredotočala na forme, vsebine, vprašanja, možnosti, dimenzije, okolja in okoliščine umetniških produkcij, predstavitev in festivalov v "teh" časih. Sodelovati, povezovati, prenašati, uporabljati medmrežje, izmenjavati informacije in programe, nadgrajevati, tvoriti  in delovati v ’resničnem’, analognem svetu in ’navideznem’, virtualnem okolju. ’Navidezno’ kot ’resnično’ je lahko antagonizem in hkrati forma uresničenja, izvedbe in umestitve umetniškega dela, projekta, festivala v prepletu medijev – fizičnih, ob dogodkih na prizoriščih, prezentnih v pojavnih oblikah neposrednih prenosov po distribucijskih kanalih, modeliranih v okoljih raznih resničnosti in dostopnih s ponujenimi pripomočki. Industrija prezentacije in komunikacije ve, kaj dela. Za svojo umestitev na trg uporablja vsa sredstva. Enako jih uporabljamo mi. In kupujemo. Kaj? Prostor? Čas? Možnost? Delo? Ideje? Vsebine? Forme? Samo možnost, prostor in čas. Komunikacije in prezentacije. Bazično. Brez nadgradnje. To nudimo mi: forme, ideje, vsebine in delo. Navideznost je privid omogočanja novih form in vsebin, odpiranja dodatnih kanalov komunikacije in priprave tehnoloških okolij za sporočanje v raznih oblikah, da bi jih sprejeli. Nadomeščanje oziroma paralelnost svetov, človeškega in digitalnega, se združuje v skupnosti učinkov. Naših zaznav, pri katerih težko določimo splošnost, ker so posebnosti vseh, vsake in vsakega, enostavno v uporabi tehnologije, sposobnostih in zmožnostih, ki jih ponuja tovrstna produkcija. Zato v živo ali po spletu ni izbira. Oboje in vedno.

Pogovor boste lahko spremljali preko spletnega prenosa tukaj. Za vprašanja in komentarje bo na voljo pogovorno okence na desni strani zaslona.

Več: kiblix.org<- Nazaj na: MMC Kibla

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org