English

Novica


Tadej Droljc: Capillaries Capillaries
29.11.2019 21:00
Tadej Droljc: Capillaries Capillaries
AV nastop – glasbeni cikel MIGAV
MMC KIBLA, petek, 29. 11. 2019, ob 21. uri

Vabljeni na AV nastop Tadeja Droljca v glasbenem ciklu MIGAV, ki bo v petek, 29. 11. 2019, ob 21. uri v MMC KIBLA, Ulica kneza Koclja 9, v Mariboru.

Delo razširi idejo o avdiovizualnem objektu na avdio-vizualno-časovni objekt – torej preplet interakcij med zvokom, geometrijo in časom. Avdio-vizualni časovni objekt je obravnavan kot (meta) fizični material znotraj visokonapetostnega kontinuuma. Napetost kontinuuma izhaja iz neravnovesja med različnimi silami, ki material vlečejo v različnih smereh. Ker je gradivo kompleksen avdio-vizualni časovni objekt, je rezultat pogosto nemogoče napovedati. Glavni poudarek je na raziskovanju nastajajočih struktur in njihovega vedenja.

Koncept predstavlja prevod modela id, ego in super-ega v avdiovizualni svet. Tako kot je ego vzpostavljen med obema skupinama nasprotujočih si sil, ki tvorita, izkrivljata, omejujeta, osvobajata, kaznujeta ali razpršita našo subjektivnost, tako je tudi material dela Capillaries Capillaries. Vse, kar opazimo pri delu, je en in isti material, preoblikovan na različne načine.

Tadej Droljc je slovenski intermedijski umetnik in kreativni programer, ki se primarno posveča avdiovizualnemu komponiranju na preseku digitalnih in analognih medijev. V letu 2019 je doktoriral iz glasbe oz. natančneje avdiovizualne kompozicije, v svojih zadnjih delih pa raziskuje kompozicijski prostor, ki ga določajo izomorfni odnosi med zvokom, lučmi ter računalniško generirano 3D geometrijo.

Vimeo
<https://vimeo.com/tadejdroljc>

Nastopal je na festivalih kot so Ars Electronica, L.E.V. Festival, Brighton digitalni festival, Semibreve, Lunchmeat, Marché du Film – Festival de Cannes, Node, Sonica Glasgow itd. Trenutno sodeluje z oddelkom Futurelab podjetja Ars Electronica na projektu Immersify.

Vabljeni, vstop je prost.

-------------
MMC KIBLA, Ulica kneza Koclja 9, Maribor, Slovenija
--------------<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org