English

































Novica


Start:up Müsli: Od ideje do produkta
05.11.2019 19:00
Start:up Müsli: Od ideje do produkta
Jure Daić, Robert Medle
MMC KIBLA, 5. november 2019, ob 19. uri


Kaj je tisto, kar prepriča kupca?
Dizajn….
Inovativnost…..
Uporabna vrednost…..  
Kupci so namreč v visoko konkurenčnem poslovnem svetu zahtevni in ne vedno predvidljivi.
Pot od ideje do produkta lahko traja nekaj let in od podjetnika terja, da poleg razvoja produkta zagotovi tudi finance za razvoj, izziv pa mu predstavlja tudi priprava in uvajanje izdelka na trg.

Na kavču Start:up Müslija bomo tokrat gostili dva prekaljena podjetniška mačka, ki bosta z nami delila svoje podjetniške izkušnje.

Jure Daić je startuper, potapljač z več kot 15-letnimi izkušnjami, prvi Slovenec, ki se je z enim vdihom potopil globlje od 100 metrov in nosilec 16 državnih rekordov. Kot inštruktor potapljanja na vdih in podvodni ribolov je izšolal več kot 2.000 tečajnikov. Iz njegove ljubezni do potapljanja je zrasla ideja za platformo, s katero povezuje svet potapljaštva. H2OGlobe.com je spletno mesto, ki uporabnikom omogoča iskanje najboljše lokacije za potapljanje, potapljaškim centrom in trgovinam s potapljaško opremo pa zagotavlja dostop do strank. Potapljači se lahko prek spletnega mesta povezujejo in delijo trenutke s svojih potapljaških podvigov.

Robert Medle je direktor Roletarstvo Medle, gorenjsko-posavske Gazele 2018. Nekdanja servisna delavnica za montiranje rolet, ki so jo po vrnitvi iz Nemčije odprli njegovi starši, zaradi težav z dobavo senčil in rolet pri gradnji hiše, se je razvila v proizvodno podjetje z več kot 200 zaposlenimi in z 20 milijoni evrov letnih prihodkov.
V podjetju se zavedajo pomena inovativnosti, ki je rezultat dejstva, da znajo prisluhniti kupcem, monterjem in drugim deležnikom. To jim omogoča, da z majhnimi spremembami izboljšujejo svoje proizvode. Stalno vlagajo v razvoj novih izdelkov in tehnologije, za strojno opremo letno namenijo preko milijon evrov.
Kar 60 odstotkov izdelkov prodajo na tujih trgih, največ v Avstrijo, Nemčijo, v države nekdanje Jugoslavije, na Kosovo in v Izrael. Robert pa ni le uspešen podjetnik, je tudi navdušen športnik in človek, ki svoje uspehe deli z okoljem, v katerem živi. Tako je zgradil športni center, ki služi rekreativnim športnikom, v njem pa trenirajo tudi profesionalci.

Več o dogodku in prijava:

http://bit.ly/2pjCLYt



<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org