English

































Novica


JAVNI POZIV OBLIKOVALCEM
26.10.2016 23:58
DVODNEVNA DELAVNICA GRAFIČNEGA OBLIKOVANJA MIHE KOSMAČA IN ILSE ROMBOUT TER PREDAVANJE ROKA PREDINA

Datum: 25.– 27. 10. 2016
Lokacija: Multimedijski center KIBLA, Maribor, Slovenija

KID KIBLA vabi ustvarjalke in ustvarjalce s področja oblikovanja na brezplačno dvodnevno delavnico mednarodno priznanega oblikovalca Mihe Kosmača z delovnim naslovom RE-KREA-CIJA, ki se bo odvijala v MMC KIBLA dne 26.–27. 10. 2016. Miha Kosmač bo na delavnici teoretično in praktično mentoriral visokokakovostna znanja s področja vizualnih komunikacij ter kreativnega grafičnega oblikovanja. Delavnica je primerna tako za začetnike, kot tudi za izkušene oblikovalce, ki bi radi svoja znanja obogatili.

Poudarek delavnice je na samostojnem, inventivnem dizajnu, risbi ter tipografiji. Znanja, pridobljena na delavnici, so uporabna v široko razvejani praksi: tiskani mediji, internet, fotografija in ilustracija.

Miha Kosmač je oblikovalec in ilustrator, ki živi in dela v Londonu. Najraje se izraža v mediju plakata in klasične risbe. Med njegove najbolj uspešne družbeno odgovorne projekte štejemo podobo 15. Festivala Magdalena, ilustracije za časopis Tribuna in plakate za socialno angažirane festivale. Zanima ga sodelovanje z ljudmi različnih strok: animacija, film, glasba, gledališče... V tovrstnih projektih posameznik izrazi svoje najboljše kvalitete.
 

Dogodek bo obogatila delavnica Ilse Rombout iz 7scenes iz Amsterdama, dinamičnega nizozemskega tima kreativnih programerjev in dizajnerjev. 7scenes imajo dolgoletne izkušnje na področju mobilne tehnologije in intermedijskih intervencij v 3D prostorih. Ilse Rombouts je kreativna direktorica 7scenes, zadolžena za mednarodno implementacijo projektov ter komunikacijo z javnostmi. Specializirajo se za lokacijsko vezane mobilne aplikacije, s katerimi pripravljajo 3D modele, virtualne galerije ter digitalne zemljevide muzejev, med drugim so poskrbeli tudi za Rijksmuseum.

V sklopu delavnice bo 25. 10. tudi predavanje Roka Predina, znanega mariborskega 3D animatorja, ki bo z udeleženci delil svoje mednarodne izkušnje ter odgovarjal na vprašanja. Rok Predin, animator in glasbenik, po izobrazbi pa akademski slikar, že nekaj let živi v Londonu in dela v Trunk Animations. Med njegove najbolj znane izdelke sodi izdelava animiranega videospota za Rolling Stones ter videoanimacije, predvajane na Buckinghamsko palačo ob 60. obletnici vladanja kraljice Elizabete.

                   
Povezava na animacijo: https://vimeo.com/137497004

Urnik delavnice in predavanja:
Re-Krea-Cija, Refleksija-Kreativnost-migraCija

Naprošamo vas, da v prijavi z naslovom OBLIKOVALEC/KA pošljete KRATEK bios z vašimi najpomembnejšimi projekti (z linki na internetne povezave).

Prijave pošljite najkasneje do 21. oktobra 2016 na:

kibla@kibla.org

ali na naslov

KID KIBLA, Uica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija

Skupina je omejena na 20 udeležencev. Ob koncu delavnice bo ekspertna komisija v sestavi Ilse Rombout (7scenes, Amsterdam), Barnabas Bencsik (Agency for Contemporary Art Exchange, Budimpešta), Karen Birch (The Mighty Creatives, Leicester) in Peter Lubej (KIBLA, Maribor) pregledala izdelke in izbrala oblikovalca, ki bo lahko sodeloval pri vizualnih komunikacijah v okviru projekta Risk Change/Tvegaj spremembo, ki se veže na temo sodobnih migracij in bo povezoval, primerjal, razširjal in promoviral kreativne izdelke, ki bodo premišljevali o migracijah kot stanju sodobnega duha.

Foto Miha Kosmač
     

V okviru projekta Risk Change 2016 - 2020 že izdelujemo in do konca projekta bomo izdelali in širili okoli 400 komunikacijskih produktov (več kot sto s trajnimi rezultati) na spletu in na desetih fizičnih evropskih lokacijah (Maribor, Amsterdam, Budimpešta, Riga, Zejtun, Leicester, Marseille, Atene, Rijeka in Novem Sadu). Produkti so povezani z dejanskimi problemi migracij in migrantov in se izvajajo ob podpori rekrutiranih skupin lokalnih skupnosti, študentov, oblikovalcev, vizualnih komunikatorjev, strokovnjakov s področja komunikacije, umetnikov, itd. Vse aktivnosti projekta bodo potekale v obliki prostega dostopa, odprte kode in/ali ustvarjalne gmajne.

Tudi druga uspešno izvedena dela na delavnici ter dela pridobljena preko odprtih klicev bomo aktivno promovirali in mrežili.

Razstava MIG 21 je prvi v seriji velikih mednarodnih dogodkov štiriletnega projekta Risk Change / Tvegaj spremembo (2016–2020), ki ga sofinancira program Ustvarjalna Evropa Evropske Unije. Podpirata nas tudi Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije ter Mestna občina Maribor.

KID KIBLA je članica M3C (Mreže multimedijskih centrov Slovenije); mednarodne platforme X-OP Izmenjava operaterjev in producentov umetnosti; in Mreže centrov raziskovalnih umetnosti (McRU).

Spletne povezave:
www.kibla.org
www.riskchange.eu
www.kiblix.org



<- Nazaj na: MMC Kibla

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org