English

Novica


Snježana Premuš: ODNOS KOT ARHITEKTURA 2
16.03.2009 20:00
MMC Kibla vas v ponedeljek, 16.3.2009, ob 20. uri vabi na drugi plesno-improvizacijski-pogovorni dogodek iz ciklusa štirih večerov "Odnos kot arhitektura" koreografinje Snježane Premuš. Tokrat se bodo v novem izzivu srečali trije umetniki: Miha Horvat (son:DA) , Leja Jurišič in Ivan Mijačević. Pogovor bo vodila Andreja Kopač.


»Odnos kot arhitektura« bo predstavil priznane slovenske, doma in v mednarodnem prostoru delujoče plesalce. V ospredju bo igra dinamičnega s strukturalnim ter vloga diskurzivnih pravil v odnosu do zunanjih okoliščin in do izhodiščne ideje oziroma inspiracije. V ta namen bo po vsakem dogodku sledil tudi improvizacijski pogovor med ustvarjalci in gledalci.

"Improvizator v prostoru je hkrati virtuoz trenutka, v katerem prepoznava notranje želje in intence so-improvizatorja in zunanjih okoliščin ter jih skozi odločitve oziroma gibalne akcije tudi realizira. Ob tem hkrati razpoznava prepletanje umetnosti in življenja ter uravnoteženost in artikulacijo zunanjih okoliščin, ki jih v performansu mora upoštevati - vendar ne na račun lastne ideje in inspiracije."
Snježana Premuš


Miha Horvat
. BA iz "etnologije in kulturne antropologije" na FF Ljubljana . MAF iz "novih medijev" na Univerzi za uporabne umetnosti Dunaj . od 2006 podiplomski študij "filozofije in teorije vizualne kulture" na FHS Koper . od 2000 del naveze son:DA . od 2008 del "Fundacija son:DA".
http://sonda.kibla.org/

Leja Jurišić je diplomirana pravnica, koreografinja in plesalka. Kot koreografinja je ustvarila predstavi Skušnja svobode s Tejo Reba in R'z'R. Skupaj s Hanno Sybille Müller od leta 2006 soustvarjata ciklični projekt z naslovom Šibke točke. Rezultat prve faze projekta je bila predstava Skrito/Šibkost, za leto 2009 pa že načrtujeta drugi korak z naslovom Zarota. 

Ivan Mijačević diplomant SEAD-a (Salzburg Experimental Academy of Dance), rojen 1979 leta na Ptuju, se v otroštvu ukvarja z glasbo, plesom, gledališčem in likovno umetnostjo. V študijskih letih glasbe na PF Maribor sodeluje s številnimi glasbenimi zasedbami (Siti hlapci, Omet odpada, Slon in sadež, Nude, ind.) kot član, gostujoči in studijski glasbenik ter koncertira v Sloveniji in na tujem. Med koreografi s katerimi sodeluje in plesnimi pedagogi katerih delavnic se udeleži na njegov plesno-uprizoritveni razvoj odločilno vplivajo: J. Fabre, M. Stuart, K. Duck, J. Hamilton, D. Zambrano, S. Klain, J. Skinner, L. Farr, M. Kozanek, S. Premuš, M. Kejžar in M. Mijačević. V minulih devetih letih Ivan sodeluje v triindvajsetih plesnih projektih v Sloveniji, Avstriji, Grčiji, na Portugalskem, Hrvaškem in Slovaškem. V minulih dveh letih Ivan vodi delavnice o odnosu glasbe in plesa v Carmini Slovenici ter na 23. Zimski plesni šoli Maribor in predava predmet Parameters of Music and Dance na Salzburški akademiji za ples SEAD.       


Vabljene in vabljeni! Vstopnine ni.

Program KID KIBLA podpirajo Ministrstvo RS za kulturo, Mestna občina Maribor in Urad za mladino RS. KIBLA je del Mreže multimedijskih centrov Slovenije M3C.

Info:
Maja Vuksanović
majav@kibla.org  

<- Nazaj na: Arhiv novic

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org