English


MARIBOR ELEKTRONSKA DESTINACIJA – MED 2015Petek, 12. junij 2015

KIBLA PORTAL, Valvasorjeva 40, Maribor (zemljevid)

MED je vse od svojega vzbrsta v letu 2008 zavezan vodilu odprtosti za različne načine glasbenega ustvarjanja in namenjen poglabljanju interakcije med različnimi mediji produkcije. Temelji torej na žanrsko čim bolj neobremenjenem dojemanju elektronske oziroma elektroakustične glasbe, z željo omogočanja svojevrstne estetske izkušnje prek drezanja v nevralgične točke glasbenega dogajanja, novih konceptov in raziskujoče narave produkcije. Za svoje konceptualno izhodišče jemlje glasbo druge polovice 20. stoletja, predvsem načela destrukcije in analiziranja ter nadaljnjega povezovanja in sintetiziranja form.

 

Fotografije MED 2015, KIBLA PORTALFotografije MED 2015, KIBLA PORTAL

Cut Hands (VB) - Live


Za projektom Cut Hands stoji William Bennett, ki si je ime zanj sposodil iz pesmi svojega izvornega eksperimentalnega noise benda Whitehouse, naslovljene Cut Hands Has The Solution. Afro Noise I, prvi album pod tem imenom je luč sveta ugledal leta 2011, nato pa so vsakokrat z enoletnim razmikom sledili še Black Mamba, Madwoman in Festival Of The Dead. Njegovo glasbo je mogoče slišati tudi v dokumentarnih filmih, kot so Siberia: Krokodil Tears (2011), Inside Syria (2011), Kings Of Cannabis (2013), Snoop Doggovem Reincarnated (2012) in Glastonbury (2012) Juliena Templa. Bennett, ki ga pri njegovi samostojni produkciji v veliki meri navdihuje haitijski vudu, vpeljuje bistveno drugačne načine uporabe centralnoafriških tolkal, s čimer ustvarja zvok, ki je brez primere po svoji fizični in čustveni intenziteti.

williambennett.blogspot.com

Mono Scarves (SI) - Live


Klemen Šali, znan kot Mono Scarves, predstavlja delec noiserske mladeži v Mariboru. Od začetnih igračkanj s tovarniško proizvedenimi sintisajzerji zvoka se v zadnjem času posveča predvsem izdelavi in preizkušanju doma narejenih  sentetizatorjev zvoka, ki jim je po večini skupno to, da jih upravlja s svetlobo. Selitev se je zgodila od sintov, ki se svetijo, na take, v katere se sveti - od polikanih efektov preskok na tiste, ki so bolj umazani in dopuščajo manj kontrole. Od hrupa v še večje ekstreme ...

monoscarves.bandcamp.com

Dodecahedragraph (SI) - Live


Eksperimentalni elektronski projekt iz Hrastnika, pod katerim deluje Neven M. Agalma, ki ga poznamo tudi iz noise / drone zasedb Ontervjabbit, Cadlag, Sevenborn And Rasturen, HuxDexAA itd. Njegov prvenec Soterag (2007) je izšel pri domači založbi Pharmafabrik Recordings, kjer še naprej izdaja svoje stvaritve. Njegovo zvočno raziskovanje temelji na poigravanju z različnimi elementi abstraktnih formul / ritmov / izsekov in ambientalnih pejsažev, kar poslušalcu omogoča svojevrstno kontemplativno izkušnjo.

http://dodecahedragraph.bandcamp.com/
www.facebook.com/Dodecahedragraph/

Kaganovich (SI) - DJ


Kaganovich, čigar ustvarjanje najlaže umestimo v polje med ritmično elektroniko in noise, je leta 2013 pri založbi - oziroma »vseskozi šireči se interesantni skupnosti« - Mlamol izdal kratkometražno ploščo Steppes Of Armenia, v kratkem pa se obeta še sveža kasetna izdaja. V produkciji se neposredno navezuje tudi na preteklost določenih glasbenih odvodov, v svojem DJ setu pa bo predstavil nabor avtorskih komadov, kar pomeni, da se obeta preplet težkega industriala in noisa v navezavi na poliritmične vzorce.

https://soundcloud.com/kaganovich


Jan Schulte aka Wolf Müller (DE) - DJ


DJ in producent Jan Schulte, ki je znan tudi kot polovica dvojca Montezumas Rache, razpolaga z več alter egi, kot so Bufiman, Diskoking Burnhart McKoolski ali Wolf Müller. Tokrat se bo predstavil pod slednjim, ki stoji za bolj skrivnostni, perkusijsko naravnan, vendar igrivo zapeljiv in pri kraut rocku navdahnjen odvod njegovega udejstvovanja. Sicer pa je Schulte tudi rezident düsseldorfskega kluba Salon des Amateurs in glasbeni vodja Single Cluba, ekscesnih dogodkov tamkajšnje akademije, ki so spoj 24-urne zabave in umetniškega dogajanja.

https://soundcloud.com/jan-schulte

Krilc (SI) - DJ

Krištof Modic oziroma Krilc je najnovejše ime domače elektronske scene, ki se samplerjem in kompresorjem posveča že od malih nog. Vrsto let že producira garage, techno in house beate, pri svojih devetnajstih pa ima za seboj že prvo vinilno izdajo na prvi ediciji kompilacije Stiropor. Od nedavna je tudi študent avdio produkcije na inštitutu SAE v Ljubljani.

https://soundcloud.com/krilc


REDOSLED NASTOPOV:

- Cut Hands
- Jan Schulte aka Wolf Müller
- Kaganovich
- Dodecahedragraph
- Mono Scarves
- Krilc

Arhiv

Dejavnosti


KiBela

Za:misel

KIBAR

KIT

Izobraževanje

Mladinski program

Glasbena produkcija

TOX

folio

Festivali


Dnevi radovednosti

KIBLIX

Ciklus (DA)(NE)S

MED

Festival ljubezni

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Zaključeni projekti

IKT

Naročilo obvestil
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org