English

DIGITALNA INTIMNOST V VIRTUALNIH SVETOVIH DANES


KIBLIX 2020 / Serija spletnih pogovorov

DIGITALNA INTIMNOST V VIRTUALNIH SVETOVIH DANES
Torek, 8. 12. 2020, ob 18. uri
Spletni prenos: https://2020.kiblix.org/streaming/

V torek, 8. 12., ob 18. uri, se bo odvil prvi tematsko fokusiran pogovor v seriji spletnih pogovorov festivala KIBLIX 2020 z naslovom "Digitalna intimnost v virtualnih svetovih danes", ki ga bo moderirala Ghislaine Boddington, kreativna direktorica kolektiva body>data>space in strokovnjakinja za digitalno intimnost.

Gostje: Sly Lee, soustanovitelj in izvršni direktor Emerge; Judd Morrissey, umetnik; Mark Joseph Jeffery, umetnik, kurator, izredni profesor na School of Art Art Institute of Chicago; Abraham Avnisan, umetnik in docent na Kent State Univerity in Valerie Wolf Gang, intermedijska umetnica, videastka, pedagoginja.

Pogovor z mednarodno uveljavljenimi raziskovalci, podjetniki, umetniki, kuratorji in predavatelji boste lahko spremljali preko spletnega prenosa na https://2020.kiblix.org/streaming/. Za vprašanja in komentarje bo na voljo pogovorno okence na desni strani zaslona.

Z ozirom na današnji neprecedenčni čas skorajšnjega univerzalnega prehoda v virtualno prisotnost se bomo pogovarjali z ustvarjalci, kreativnimi skupinami in profesionalci o razvoju progresivnih idej aktualnega razvoja skupnosti, digitalne povezljivosti in intimnosti v virtualnih svetovih. Gostje bodo spregovorili o njihovih konceptih, vizijah in rešitvah, ki so jih razvili kot prototipna tehnološka orodja, ki problematizirajo človeško potrebo po intimnosti, telesni izkušnji in socialni pripadnosti – o virtualnem nasprotju naše sedanje “socialne distanciranosti”. Namen tega pogovora je preučiti potenciale virtualno-fizičnih hibridnih okolij prihodnosti, kjer je prednostna naloga razmislek o digitalni intimnosti, družbeno-socialni pripadnosti in medsebojnem povezovanju.

Več: www.kiblix.org

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org