English

Totalni razpad, spletni seminar s Teo Stražičić


KIBLIX Spletni seminarji
Januar – februar 2021

Z veseljem napovedujemo serijo KIBLIX spletnih seminarjev, serijo spletnih srečanj, ki jih bo vodila kuratorka in kritičarka Irena Borić v sodelovanju z različnimi umetnicami in umetniki. Namen spletnih seminarjev je ustvariti prostor za skupni premislek, diskusijo in izmenjavo znanja. Seminarji bodo temeljili na izbranih teoretičnih besedilih in predstavitvah praks posameznih umetnic in umetnikov, ter skupni diskusiji.

Vsa srečanja bodo potekala preko spletne platforme ZOOM in v živo na socialnih omrežjih RUK in KIBLA. Jezik pogovora bomo prilagodili glede na udeležence (slovenščina ali angleščina). Spletni seminarji so namenjeni širokemu občinstvu, od udeležencev se ne pričakuje strokovnega predznanja; vljudno sicer priporočamo, da udeleženci vnaprej preberejo predlagana besedila (na voljo v slovenščini ali angleščini), in naprošamo, da za registracijo udeležbe ter besedila, pošljejo email sporočilo na naslov irena.boric@kibla.org. Registracija je le informativnega značaja in ni obvezujoča.

Totalni razpad
Spletni seminar s Teo Stražičić

Torek, 26. 1., ob 18. uri @ZOOM

V okviru tokratnega seminarja se bomo seznanili z umetniško prakso Tee Stražičić, umetnice, ki se izraža skozi digitano umetnost in tradicionalne medije. Diskusija bo temeljila na poglavju iz knjige Snow Crash Neala Stephensona, znanstvenofantastične cyberpunk zgodbe, v kateri se popularizira izraz avatar in je hkrati bil inspiracija za industrijo videoiger. Kot lahko preberete: “Seveda ne vidi resničnih ljudi. To je vse del gibajoče se ilustracije, ki jo je računalnik ustvaril v skladu s specifikacijami, ki prihajajo po optičnem kablu. Ljudje so del programske opreme, imenujejo se avatarji. So avdiovizualna telesa, ki med seboj komunicirajo v Metaverse.”

Tea Stražičić (alias @flufflord) je diplomirala in magistrirala na oddelku za animacijo in nove medije na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu, Hrvaška. Prislužila si je nagrado Animation Sans Frontières - European Animation Development, za tem se je udeležila rezidence za animacije na Open Workshop v Viborgu na Danskem. V Zagrebu je sodelovala z Adriatic Animation, ki je režirala filme TED ED, na Animafest-u pa kot izbirnica programov in vizualna oblikovalka festivala ter z Formatom C, House of Flamingo in Živo muziko – underground glasbenimi in umetniškimi organizacijami, ki podpirajo queer prireditve. S sestro Marto je ustanovila kolektiv SwS, osredotočila pa se je predvsem na sodelovanje z mednarodnimi umetniki in festivali elektronske glasbe. Leta 2017 je Flufflord v partnerstvu z glasbenikom Nickom Zhujem (@baojiaxiang) ustanovil AV duet, začeli so v Los Angelesu, CA, nato pa v Berlinu, kjer trenutno prebivajo. Igrali so na festivalih: Sonic Acts, Creepy Teepee, Supynes, Ekstravagantna Tijela. V Berlinu dela v STUDIO @Trauma Bar und Kino in sodeluje s Creamcake & Good Intentions. Njeno delo je bilo objavljeno Heavy Metal (ZDA), TEDed, FeltZine, VICE, ArtSlant, FuckingYoung, Adult Swim, Tzvetnik, Art Viewer, Ello, AQNB, oFluxo, The Wire.


Več: https://2020.kiblix.org/

Serija spletnih seminarjev je del festivala KIBLIX 2020-2021, ki poteka v okviru projekta RUK (2019—2022). RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za humano tehnologijo prihodnosti. Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org