English

Iz arhiva Postaje DIVA: Spletno in skupno


KIBLIX 2021/ Spletne video projekcije
1. 4.–20. 5. 2021, 19:00–20:00
Spletni prenos: https://kiblix.org/streaming

V sodelovanju s Postajo DIVA, digitalnim video arhivom iz Ljubljane, pripravljamo serijo spletnih video projekcij na temo računalniške in spletne umetnosti, dojemanja telesnosti v virtualnem okolju in posredovanih občutkov. Namen spletnih projekcij je seznaniti se z deli iz digitalnega arhiva, spoznati posamezne avtorice in avtorje ter ustvariti prostor za skupni premislek, diskusijo in izmenjavo znanja. Posamezni dogodek bo temeljil na izboru (tudi starejših) del iz arhiva Postaje DIVA in pogovoru z avtoricami in avtorji. Izhajajoč iz spletnega konteksta dogodkov bo poudarek na delih, s katerimi bi želeli odpreti razpravo o novi realnosti percepcije umetnosti skozi digitalno izkušnjo. Pogovore bosta moderirali Irena Borić in Vesna Bukovec.

Spletni prenos vseh srečanj boste lahko spremljali na https://kiblix.org/streaming.Spletna projekcija 3: Spletno in skupno
Četrtek, 29. 4. 2021, 19:00–20:30
Spletni prenos:
https://kiblix.org/streaming

Gostja: Anja Medved

Tokrat si bomo ogledali film Anje Medved in Patricije Maličev, v katerem se o zagatah človeštva pogovarjata z ustvarjalcem, znanstvenikom in filozofom. O okoljskih vprašanjih iz filozofskih perspektiv. Ali smo zaradi bliskovitega tehnološkega razvoja v protislovju do narave? Po ogledani projekciji bo sledil pogovor selektorice Irene Borić z avtorico ter sodelavko Postaje DIVA Vesno Bukovec.

Anja Medved, Patricija Maličev, Zbrani – Zaupno o skupnem, 2013, 65'
Produkcija: Kinoatelje, Zavod Kinoatelje, Zavod Kinokašča


Vesna Bukovec
(1977) je diplomirala in magistrirala iz kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Je družbenokritična avtorica, ki se izraža v različnih medijih, pri čemer je poleg videa v ospredju predvsem risba. Predstavila se je na vrsti samostojnih in skupinskih razstav v domačem in mednarodnem prostoru. Deluje tudi na področju grafičnega oblikovanja in kuriranja video umetnosti. Od leta 2015 je strokovna sodelavka Postaje DIVA pri SCCA-Ljubljana.

www.vesna-bukovec.net

Anja Medved
(1969, Nova Gorica) je avtorica dokumentarnih filmov, videa in gledaliških predstav. Študirala je gledališko in radijsko režijo na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Po končanem študiju se je izpopolnjevala v Los Angelesu, kjer je v okviru kolektiva Microinternational ustvarjala na področju videa in performasa. Po vrnitvi je sodelovala pri scenskih projektih Marka Peljhana ter asistirala pri gledaliških predstavah v Drami, Mladinskem gledališču in Primorskem dramskem gledališču. Leta 1997 je režirala predstavo Noč po istoimenskem filmu Michelangela Antonionija. Svojo prvo samostojno razstavo videa z naslovom Frequenze Notturne je realizirala leta 2000 v galeriji Kapelica. Režirala je več kot 20 dokumentarnih del, v katerih se posveča predvsem raziskovanju relacij med osebnim in kolektivnim spominom obmejnega prostora. Večino filmov in projektov je realizirala v tandemu s svojo mamo Nadjo Velušček v okviru čezmejne organizacije Kinoatelje. Je soustanoviteljica Zavoda KINOkašča / CINEMattic – filmske produkcije in hranilnice spomina. Živi in dela na Goriškem.

Anja Medved na Postaji DIVA: http://www.e-arhiv.org/diva/AnjaMedvedPostaja DIVA
je spletni in fizični arhiv, ki ga SCCA-Ljubljana razvija od leta 2005 z namenom raziskovanja, dokumentiranja, arhiviranja in predstavljanja umetniškega filma, videa in novomedijske umetnosti. Temelji na zbiranju video materialov v okviru razširjenega pojma nacionalnega konteksta in vključuje umetnice in umetnike, ki delujejo v slovenskem in/ali mednarodnem prostoru.

http://www.e-arhiv.org/diva/

Produkcija: KID KIBLA in SCCA-Ljubljana/Postaja DIVA

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org