English

Gabi98 & Kasko Karambol


KIBLIX 2021 / Live stream
Gabi98 & Kasko Karambol
Petek, 18. 12. 2020, ob 20. uri
Spletni prenos: kiblix.org/streaming

Petkov live stream AV naveze Gabi98 & Kasko Karambol, ki se vse bolj uveljavlja na urbani alternativni sceni, bo poskrbel za sproščen prehod v "vikend razpoloženje"! Moči združujeta Gabi98 / Gabriele Steffe, mlad ustvarjalec na ljubljanski podtalni kulturni in umetniški sceni, ki se ukvarja predvsem s klubsko glasbo in kuriranjem vsega, kar pride zraven ter Kasko Karambol / Dorijan Šiško, grafični oblikovalec, ki raziskuje tudi druga področja sodobne vizualne umetnosti, kot so ilustracija, animacija, inštalacijska in multimedijska umetnost ter VJ-anje.

Gabi98 - Gabriele Steffe
je mladi ustvarjalec na ljubljanski podtalni kulturni in umetniški sceni: ukvarja se predvsem s klubsko glasbo in kuriranjem vsega, kar pride zraven. Kot prišlek iz obale se je sceni predstavil leta 2018 s predvsem trap orientiranimi dj nastopi, vendar je z raziskovanjem v sledečih letih prebivanja v prestolnici njegovo zanimanje preraslo k post-internetni klubski kulturi. Trenutno je kurator klubskih večerov *Krom, s poudarkom na selekciji z močnejšim trapovskim vplivom in bolj alternativnimi urbanimi nastopi, ter Štrom, kateri pa se osredotoča praktično na celoten razvoj moderne elektronike, od 90’s hardcore gibanja do bolj nedavnih avantgardnih eksperimentov z močnim vplivom spleta. Je ustanovitelj in vodja kreativnega kolektiva Nimaš Izbire, pod okriljem katerega potekajo prej omenjeni glasbeni dogodki: v manifestu delovanja je prizadevanje za povezovanje klubske kulture v širši urbani kulturni ekosistem, s pomočjo kombiniranja glasbe s grafičnim oblikovanjem, modnim oblikovanjem ter scenografskimi posegi v prostor. Vizija za prihodnost kolektiva Nimaš Izbire je vzpostavljanje dialoga med elementi na lokalni sceni in povezovanje s tujino, s ciljem dozorevanja in utrjevanja urbane alternativne scene.

https://soundcloud.com/gabriele-steffe

Kasko Karambol - Dorijan Šiško je grafični oblikovalec, raziskuje pa tudi druga področja sodobne vizualne umetnosti, kot so ilustracija, animacija, inštalacijska in multimedijska umetnost ter VJ-anje. Leta 2019 je s pohvalo magistriral iz vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Njegovi primarni interesi v oblikovanju segajo na področja spekulativnih, kritičnih, eksperimentalnih in transmedijskih aspektov oblikovanja. Skozi ustvarjanje vizualno- teoretskih svetov v svojih delih raziskuje teme, kot so digitalna kultura, internet, futurizem, virtualnost, video igre, znanstvena fantastika in popularna kultura. Bil je likovni urednik družbenokritičnega študentskega časopisa Tribuna; prav tako je bil soustanovitelj kulturno-umetniškega društva Kombajn. Je umetniški vodja umetniško-oblikovalskega kolektiva freštreš, s katerim redno izdaja maga/zin freštreš in postavlja razstave v Sloveniji ter tujini. Trenutno je aktiven kot freelancer znotraj svoje studijske prakse ter kot kreativni vodja in oblikovalec pri kolektivu Nimaš Izbire. Je prejemnik dveh nagrad fundacije Brumen: za časopis Tribuna in knjigo Freštreš 10. Razstavljal je v institucijah, kot so Osmoza, KUD Kibla, Kino Šiška, Slovenski narodni muzej, Moderna galerija Ljubljana, MGLC, GT22, Jakopičeva galerija, festival Out to See v New Yorku itd.

www.dorijansisko.com

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org