English

































Program sobota, 21. april 2012

12:00 literarni obed Feri Lainšček
14:00
pogovor s pisateljico  Maruša Krese
15:30 pesniški dvojec Katja Perat in Milan Dekleva
17:00 prozni dvojec Urška Sterle in Miha Mazzini
19:00 uglasbena poezija Klarisa Jovanović in Della Segodba
21:00 uglasbena poezija Same babe

OTROŠKI PROGRAM FESTIVALA LJUBEZNI
12:00 otroška delavnica Gledališče Bičikleta: Lutke za prstke
14:00 pravljična branja Alenka Cilenšek
15:00 pravljična joga Joga mavrica
17:00 lutkovna predstava Lutkovno gledališče Velenje: Frdamana pravljica

Feri Lainšček

Pogovor s pisateljem, pesnikom, dramatikom in scenaristom

Feri Lainšček je dobitnik številnih priznanj: za roman Ki jo je megla prinesla je leta 1995 prejel nagrado Prešernovega sklada, za roman Namesto koga roža cveti je leta 1997 prejel kresnika, zbirka pravljic Mislice je bila leta 2001 nagrajena z Večernico, za roman Muriša leta 2007 znova prejme nagrado kresnik. Po njegovih romanih so bili posneti filmi, med najbolj gledane zagotovo sodi Petelinji zajtrk.
Moderatorka: Alenka Cilenšek

Maruša Krese
Pogovor s pisateljico
Maruša Krese predstavlja svojo zadnjo pesniško zbirko Nenadoma se je stemnilo / Plötzlich wurde es dunkel (s podnaslovom Popotniške pesmi / Reise Gedichte), ki jo je v dvojezični izdaji Pavlova hiša uvrstila v svojo literarno zbirko. Pesmi Maruše Krese v prevodu Daniele Kocmut spremljajo fotografije Mete Krese. Pesniška zbirka govori o potovanjih; o potovanjih zaradi potovanja samega in včasih tudi zaradi prihoda, o potovanjih, da bi pričali o življenju, o potovanjih, da bi pripovedovali zgodbe, a predvsem, da bi ujeli trenutke, situacije in življenje. Pogovor bo spremljala projekcija fotografij Mete Krese, ki so tematsko povezane s pesniško zbirko.
Moderatorka: Vesna Spreitzer

Katja Perat in Milan Dekleva

Pesniški dvojec
V pesniški dvojec smo postavili mlado pesnico Katjo Perat, ki šele dobro stopa na pot literarnega ustvarjanja, in Milana Deklevo, ki je že dodobra zasidran na literarnem področju in je prejemnik številnih literarnih nagrad.
Moderatorka: Vesna Spreitzer

Urška Sterle in Miha Mazzini

Prozni dvojec
V pogovoru se bosta srečala dva kritična opazovalca sveta, in sicer Urška Sterle, pisateljica, prevajalka in performerka, ki se v svojih delih dotika tudi lezbične scene, in Miha Mazzini, pisatelj, scenarist, režiser, publicist in dobitnik mnogih literarnih in filmskih nagrad.
Moderatorka: Vesna Spreitzer

Klarisa Jovanović in Della Segodba
Uglasbena poezija
Koncert Klarise Jovanović in zasedbe Della Segodba bo predstavitev novega albuma Od ljubezni. Pesmi pojejo o različnih obrazih ljubezni: nevarna spogledljivost, hrepenenje, hipna strast, predanost, odrekanje, igrivost, slepa zaljubljenost, zavrnjena ljubezen, poželenje in seveda ljubezen kot gonilo sveta ... To je samo nekaj odtenkov čustva, ki so ga ubesedili France Prešeren, Nelda Štok-Vojska, Marko Kravos, Klarisa Jovanović, Kajetan Kovič, Feri Lainšček, Milan Vincetič, Ervin Fritz in Erika Vouk, uglasbili pa Gregor Stermecki, Klarisa Jovanović in Teo Bard.

Zasedba:
Klarisa Jovanović (glas)
Vasko Atanasovski (sopranski saksofon, flavta, kazu, spremljevalni glas)
Žiga Golob (kontrabas, spremljevalni glas)
Luka Ropret (kitara, spremljevalni glas)
Jelena Ždrale (violina)

Same babe
Uglasbena poezija
Žanrsko pestra godba, ki stavi na duhovitost in pronicljivost besedil. Del repertoarja skupine predstavljajo uglasbitve Janeza Menarta, vmes se znajde tudi kakšen drug pesnik ali ljudska pesem. Zasedba pri svojem ustvarjanju besedila dobesedno “opremlja” z glasbo, tako da je glasbeni del nekakšno ogledalo besednemu. Nastop skupine spremlja velik odmerek humorja in performansa.

Zasedba:
Marko Jelovšek (kontrabas, činelce, vokal)
Marko Voljč (trobenta, ukulele, ritmika, vokal)
Miha Nemanič (orglice, ritmika, vokal)
Viki Baba (kitara, harmonika, dretje in kričanje)

Program za otroke

Gledališče Bičikleta: Lutke za prstke
Otroška delavnica, Brigita Leban
Gledališče Bičikleta, člansko najmanjše možno gledališče, na otroški delavnici otrokom pokaže, da – če malo postanemo in se poigramo – lahko med našimi prstki hitro nastane tavajoča zvezdica zaspanka, žaba velikanka, prelepa spomladanska marjetica ali celo smrčkasta miška.

Pravljično branje z Alenko Cilenšek
Alenka Cilenšek je dramska igralka, ki nastopa v gledališčih, filmih ter v televizijskih in radijskih produkcijah. Na festivalu ljubezni s svojim prepričljivim nastopom in glasom najmlajše popelje v svet pravljic.

Joga mavrica
Je kreativna, igriva, zabavna, pravljična in celovita joga za otroke in starše. Otroci se svobodno izražajo skozi razgiban svet živali, se sproščajo ob pripovedovanju pravljic, basni, zvoka in animacije. Starši pa interaktivno sodelujejo s svojimi malčki in vzpostavljajo fluiden odnos na
prav poseben jogijski način. Jogo vodi Bernard Cvetko, učitelj joge.

Lutkovno gledališče Velenje: Frdamana pravljica
Lutkovna predstava
Frdamana pravljica ali Pravljica o tem, da vsak lahko najde pravo ljubezen, je komična glasbena pravljica. Otrokom pokaže, da ni potrebno biti popoln, da najdeš pravo ljubezen. Pomembno je, da si dober in prijazen človek do sebe in  do drugih. In za to te bodo ljubili, takšnega, kot si.
Scenarij in režija: Alice Čop
Scenografija: Kajetan Čop
Glasba: Gorazd Planko
Igrajo: Vanja Kretič, Maja Bukovnik, Nives Hudej

Mobilna knjigarna Za:misel
Stalnica festivala je mobilna knjigarna Za:misel, v kateri lahko obiskovalci festivala najdejo širok nabor knjig predstavljenih literarnih ustvarjalcev, seveda pa je pripravljen tudi izbor ostalih knjig, ki so v neki meri povezane s festivalom, prav tako pa so na voljo pravljice in slikanice za mlajše obiskovalce festivala.

Knjigoteka – projekt izmenjave knjig
V času festivala lahko v mobilni knjigarni Za:misel oddate leposlovne knjige, s katerimi nimate več kaj početi, in si v zameno za vsako oddano izberete knjigo, ki jo je tam pustil nekdo drug. Literarni festival je kot nalašč, da prevetrimo svoje knjižne police in osvobodimo knjige, ki so obtičale na njih.

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org