English

Dnevi radovednosti 1997-2011

Dnevi radovednosti – Kako postati? je informativni in izobraževalni festival, ki ga je KID KIBLA organizirala petnajst let zapored, od leta 1997 pa vse do leta 2011, ko se je programsko in časovno povezal z izobraževalnim delom festivala KIBLIX, mednarodnega festivala odprte kode za umetniško rabo.

Katere vsebine dati festivalu, kakšno vizijo festivala uresničevati, čigavo znanje, izkušnje in zgodbe predstaviti, kako razbiti stereotipe o klasičnem sistemu zaposlovanja in podreti mit o enem samem in edinem poklicu za vse življenje, so bili izzivi vsakoletnega festivalskega dogajanja. Vsako leto se namreč nove generacije radovednežev srečajo z istim vprašanjem »Kako postati?« Na to vprašanje smo skušali najti različne odgovore in relevantne sogovornike – v preteklih letih so bili gostje festivala predstavniki najrazličnejših poklicnih profilov in za nami so številne predstavitve zanimivih gostov. Festival je s svojo potujočo zgodovino napolnil številne dvorane v večjih slovenskih mestih in privabil dijake in študente k predstavitvam različnih poklicev in osebnosti, od športnikov do "zvezdnikov" na nekaterih področjih, ki po svoji naravi ne sodijo na naslovnice medijev.

Odprtokodni festival, ki povezuje umetnost, tehnologijo in znanost, se razvija v KIBLI že deset let. KIBLIX problematizira dva različna aspekta: vpliv znanosti in tehnologije na socialno življenje posameznika ter raziskovalno poglabljanje v skrivnosti znanosti, ki nam narekuje prihodnost. Oboje pa poskuša ponuditi rešitve za premoščanje nemoči posameznika v sodobni družbi.

S časovno uskladitvijo Dnevov redovednosti in festivala KIBLIX sta pridobila tudi skupno konceptualno zasnovo. Izobraževalni del festivala je povabil osnovnošolce, srednješolce in študente, da se pridružijo progresivnim interaktivnim dejavnostim, ter izmenjujejo ideje, eksperimentirajo, izvajajo, ustvarjajo, dekonstruirajo, delijo, ustvarjajo naredi-sam umetnost (DIY-art-making) znotraj meja možnega, vendar ne samo v domeni umetnosti & znanosti ali umetnosti & tehnologije.

Arhiv

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org