English

Festival (DA)(NE)S 2011(DA)(NE)S
Festival mikrotonalne glasbe 2011


5. september: Nora-Louise Müller, Nemčija
12. september: Bernhard Mikuskovics, Avstrija
15. september: Jens Mügge, Nemčija
14. oktober: Rdeča Raketa, Avstrija


5. september
Nora-Louise Müller (Nemčija) je v svojem strastnem zanimanju za sodobno glasbo sodelovala s številnimi znanimi skladatelji ter med drugim nastopala v programu Composer in Residence na festivalu sodobne glasbe chiffren – Kieler Tage für Neue Musik.
Leta 2007 je pričela igrati na izjemno nenavadno glasbilo, Bohlen-Pierceov klarinet, ki uporablja (zelo!) drugačen harmonični tonski sistem. Kot ena izmed samo petih klarinetistov na svetu, ki igrajo na ta posebni instrument, je bila leta 2010 povabljena da s svojim nastopom popestri prvo Bohlen-Pierceovo konferenco v Bostonu (Massachussetts, ZDA), sedaj pa bo to radikalno glasbilo predstavila na festivalu (DA)(NE)S. 

12. september
Bernhard Mikuskovics (Avstrija)
"Tako kot se raznolika lepota svetlobe razkrije v spektralnih barvah mavrice, izkusimo mnogotero lepoto enega samega tona v zvočnih barvah njegovih nadtonov."
Alikvotni pevec in multi-instrumentalist Bernhard Mikuskovics je z raziskovanjem etničnih glasbil pričel po diplomi iz grafičnega oblikovanja in tiskarskih postopkov, vse odtlej pa se intenzivno posveča različnim eklektičnim umetniškim projektom, ki obkrožajo glasbo, slikarstvo in literaturo.

15. september
Jens Mügge, Nemčija
Jens Mügge je kot otrok pel pri številnih zborih. Začel je z igranjem tradicionalnih ljudskih pesmi in melodij na dromljo. Takrat je bilo zanj še prezgodaj, da bi vedel, da je igranje na dromljo pravzaprav vrsta alikvotne glasbe. Nato se je lotil še igranja na didžeridu, ter se leta 2001 seznanil s tehniko alikvotnega petja. Sam je razvil lastno tehniko in okrepil svoje znanje polifoničnega harmoničnega petja po Wolfgangu Sausu leta 2004. Sedaj svoje petje spremlja s kitaro, dromljo, tamburico, sansulo, kalimbo, vzmetnimi bobni, shruti boxi, pojočimi skledami in indijskim harmonijem.

14. oktober
Rdeča Raketa, Avstrija

MAJA OSOJNIK in MATIJA SCHELLANDER (Avstrija) sta priznan multi-instrumentalističen duet, izvajalca elektronske glasbe daleč izven dosega strogih, konvencionalnih oblik. 
Na Dunaju delujoča glasbenica Maja Osojnik je priznana skladateljica, vokalistka in glasbenica dunajske šole ( prejemnica nagrad: SKE-Publicity Award 2007; 3.mesto za Prize and Composition Award of 'Gradus ad Parnassum' 2003, 1.mesto z ansamblom MIKADO 2004 za "Voices" – Jazz Fest Vienna Award 2005; umetnica leta pri Bank Austria Artist of the Year 2008/09 …), ki nastopa širom Evrope v najrazličnejših ambientih. Matija Schellander je študiral računalniško glasbo in kontrabas, deluje pa na področju improvizirane in sodobno komponirane glasbe, kjer je sodeloval z imeni kot so Marco Eneidi, Franz Hautzinger, Michael Bruckner, Jorge Sanchez-Chiong/JSX, Wolfgang Schiftner, Akemi Takya… in številnimi drugimi.

Pridite, potopite se v čudovite zvoke – bass paetzold snemalnik, kasetarji, igrače, elektronske naprave, modularni sintetizator, računalnik, …

Selektor festivala Cameron Bobro

(DA)(NE)S / Festival mikrotonalne glasbe 2011
MMC KIBLA, Ulica Kneza Koclja 9, Maribor

KIBLA15let
MMC KIBLA se zahvaljuje za podporo EU-EACEA, program Kultura, Bruselj, Ministrstvu RS za kulturo, Mestni občini Maribor ter Uradu za mladino.
Festival (DA)(NE)S je del evropskega projekta X-OP.

Fotografije

5. september: Nora-Louise Müller, Nemčija
12. september: Bernhard Mikuskovics
15. september: Jens Mügge, Nemčija
14. oktober: Rdeča Raketa, Avstrija

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org