English


Ciklus Jantar Elektroakustika - Timo Tuhkanen


Timo Tuhkanen
ciklusa Jantar Elektroakustika 

12. 12. 2013, MMC KIBLA

Timo Tuhkanen (r. 1983, Finska) je magister glasbe, skladatelj, pesnik, urednik in kipar. Študiral je glasbo, improvizacijo in dirigiranje na Univerzi Brunel pod vodstvom Richarda Barretta, Christopherja Foxa in Petra Wiegolda. Sodeloval je pri projektu Petra Ablingersa Ulysses Network Project z delom »Composition Beyond Music« (Kompozicija onkraj glasbe) na festivalu The Time of Music, svojo so-avtorsko kompozicijo PALI-ULI pa je premierno predstavil na prestižnem glasbenem dogodku Nova Music Festival.
Sodeloval je tudi pri raznovrstnih projektih, med drugim z umetniškim performerjem Stelarcom ter skladatelji kot sta Tom Johston ter Chaya Czernowin in koreografinjo Rosemary Butcher. Med njegove dosežke spadajo tudi sodelovanja z imeni, kot so the London Sinfonietta, Mira Calix, Peter Wiegold, Hannu Karjalainen, Katie Keeble, Jukka-Pekka Kervinen, Marko Timlin, Colin Holter, David Muoz, PINK TWINS, Egle Oddo in Andrew Bentley.

Tuhkanen deluje tudi kot pesnik, pisatelj, urednik in prevajalec ter gostujoči profesor na Univerzi v Aaltu (zvok in podoba) ter umetniški šoli Art School Maa (fenomenologija sodobne umetnosti in eksperimentalna gibljiva slika). Trenutno se v svojem delu osredotoča na združevanje podobe in zvoka ter razvoj novih skladateljskih tehnik, s katerimi želi razrešiti vprašanja, ki so povezana z dvojnostjo zvoka in slike.

foto: Jan Ahlstedt

Fotografije Matej Kristovič


Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org