English

Todd Harrop, Asja Grauf, 10. 8. 2012

Todd Harrop
10. 8. 2012, 20:00

Zvočni umetnik Todd Harrop deluje na področju glasbe in gledališča. Njegove skladbe so bile predvajane v Kanadi, ZDA, Novi Zelandiji, Italiji in Nemčiji. V zadnjem času raziskuje vrsto alternativnih uglaševanj, predvsem Bohlen-Pierceovo lestvico. Kot tolkalec je redno nastopal na festivalih sodobne ali klasične glasbe po Kanadi in Nemčiji. Odkar se je leta 2008 preselil v Montreal, so ga popolnoma prevzele angleške, francoske in jidiš gledališke scenografije. Navdušen nad novim izzivom in potencialom interdisciplinarne umetnosti je Harrop pričel sodelovati s številnimi umetniki v kombinaciji glasbe in gledališča, plesa ali radia.
Je tudi producent popularnega glasbenega dokumentarca kanadske televizijske družbe Canadian Broadcasting Corporation, ki govori o zvočni pokrajini sodobnega kmetovanja. Ustvarjal je glasbo za številne koreografe – za ples na odru, film ali celo kot del opere na prostem, kjer uporabi zapuščen avtomobil, najden v gozdu.
Ob podpori Sveta za umetnost in literaturo iz Quebeca (Conseil des arts et des lettres du Québec) je preživel kot rezidenčni umetnik v uveljavljenem umetniškem centru Banff Centre for the Arts v Kanadi, v Montrealu pa nadaljuje z raziskovanjem na univerzi Concordia na področju glasbeno-gledališko odzivne medijske tehnologije.

Asja Grauf
10. 8. 2012, 20:00

Asja Grauf, rojena leta 1980 v Mariboru. Študirala na Univerzi klasične glasbe v Gradcu. V okviru izmenjave študentov je leta 2004 študirala na Conservatorio statale di Musica Giuseppe Tartini v Trstu. Leta 2005 je končala magisterij. Sodelovala je z mnogimi skupinami elektro-akustičnih in improviziranih glasbenih žanrov ter nastopala tudi v okviru gledaliških in plesnih predstav. Sodeluje tudi s simfoničnim orkestrom SNG Maribor in orkestrom Slovenske vojske.

Todd Harrop, Asja Grauf, 10. 8. 2012
Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org