English

Ciklus (DA)(NE)S: Milan Guštar

V letošnji izdaji festivala (DA)(NE)S so v ospredju predvsem umetniška raziskovanja sodobnih glasbenikov, ki so izrazito nekonvencionalni, kljub temu da so nekateri med njimi akademsko izobraženi – letos je vsebinski poudarek na mikrotonalni glasbi in alternativnem uglaševanju glasbe ter manj običajni elektronski umetniški nastopi.
Mikrotonalna glasba poudarja aspekt glasbe, ki se v slovenskem prostoru redko izpostavlja, saj je v naših krajih razumljivejši vidik ritma. Osredotoča se na specifično prikazovanje glasbe, ki se ustvarja “med posameznimi klavirskim tipkami”, torej mikrotonalne glasbe in glasbe z alternativnim uglaševanjem. To pomeni včasih dobesedno nove kreacije instrumentov, ki bolje udejanjajo ta glasbeni princip. Selektor programa ciklusa mikrotonalne glasbe, nastopov različnih izvajalcev, ki potekajo med letom, je Cameron Bobro.

Milan Guštar
Milan Guštar poučuje na FAMU, fakulteti za film ter na AVU, akademiji za likovno umetnost v Pragi na Češkem. Je organolog, skladatelj, izdelovalec električnih in elektroakustičnih instrumentov ter glasbeni programer; ukvarja se z matematičnimi principi, mikrotonaliteto, algoritmičnimi kompozicijami ter sonifikacijo vizualij. Na letošnjem glasbenem ciklusu (DA)(NE)S bo izvajal in predstavil mikrotonalno glasbo, ustvarjeno s pomočjo grafičnih partitur.


Fotografije:Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org