Slovensko

































Nove britanske pisave ZAČETEK NEČESA VELIKEGA

11.10.2004 ob 20:00

ZAČETEK NEČESA VELIKEGA – nove britanske pisave je knjiga z izbranimi zgodbami iz katerih lahko izluščimo plejado stvari, ki se nas dotikajo: upanje, ljubezen, v osvetlitvah in osenčitvah, odtujenost, samoprevaro. V njih se srecujemo z bivanjskimi situacijami, ki protagoniste – in zatem bralce – spravljajo v smeh ali silijo v upor.

Besedila so zajeta iz zbirk novel, nekaj pa je tudi v sebi zaključenih odlomkov iz romanov, objavljenih v minulih petih letih.
Pričujoča knjiga je potemtakem preglednica izstopajočih aktualnih pisav z britanskega literarnega prizorišča.

Beseda o gostih:
Sophie Woolley – zdi se, da je pisanje njeno stransko opravilo, ceprav njena proza izstopa tako po samosvojem jeziku kot po drzni tematiki. Kot avtorica in igralka se namrec ukvarja zlasti z izvajanjem satiricnih monodram, s katerimi nastopa po klubih, pojavila pa se je tudi na BBc-jevem programu Channel Four. Zgodba Eleganca osebno, ironicen monolog kronicne londonske žurerke, pasivne in nekriticne žrtve mode in družabnih trendov, je iz zbornika New Writing.
Matthew Davey – za zgodbo Mahanje vlakom, ki je iz zbornika New Writing 12, je leta 2002 prejel prvo nagrado na natecaju casopisa Observer.
Mahanje vlakom je trpka, skopo podana pripoved o odmaknjeni, vase zaprti podeželski družini, ki si popoldneve krajša z dolgimi sprehodi in opazovanjem vlakov. Njihovo monotono, a kljub temu srecno življenje lahko razbije edino smrt. Ko pride, se zdi zgolj kot naslednji v vrsti enolicnih, neizstopajocih dogodkov – ampak kaj bo sledilo v resnici?

Sections


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel
  - arhiv

TOX

folio

Festivals


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projects, Coproduction and International Cooperation


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Subscribe to newsletters





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org