Slovensko

































Bojana Križanec: Metamorfoze srca


Bojana Križanec: Metamorfoze srca
29. 9.–16. 10. 2021
Galerija Hest, Židovska ulica 1, Maribor

Vabljeni na razstavo skulptur Bojana Križanec Metamorfoze srca, odprtje bo v sredo, 29. septembra 2021, ob 19. uri, v Galeriji Hest, Židovska ulica 1, Maribor.

VABILO (PDF)

Bojana Križanec je celovita vizualna umetnica in univerzalna kiparka s samosvojim, originalnim slogom, prepoznavnim avtorskim stilom in širokim, povsem lastnim oblikovanjem različnih materialov, kamna, keramike in uporabljanim koloritom izraža specifično motiviko, ki sega od prepleta značilne figuralike s krajino in raznimi predmeti ali organi do povsem abstrahiranih form, v katere vtke barve, ki jih dobi s kombinacijo različnih kamenin, ali jih nanese v glazuro pri keramiki, kar ji je prineslo tudi mednarodno razpoznavnost in številne nagrade in priznanja.

Dela na tokratni razstavi, srca, ki se spreminjajo, so narejena intuitivno, brez načrta, s tokom zavesti.

Bojana Križanec (Celje, 1973) je diplomirala iz kiparstva na Šoli uporabnih umetnosti Famul Stuart v Ljubljani / Akademija za umetnost Univerze Nova Gorica. Predstavljala se je samostojno v Galeriji ArtKIT-KIBLA in Galeriji Media Nox v Mariboru, v Galeriji sodobne umetnosti, Galeriji erotike Račka in Špitalski kapeli (z irsko kiparko Eileen MacDonaugh) v Celju, kakor tudi v Galeriji Hermana Pečariča v Piranu in  v kultni sarajevski galeriji Charlama Art Depot na festivalu Sarajevska zima, Festival vizualnih umetnosti Arterija v Novigradu, Hrvaška ter a številnih skupinskih razstavah – Galerija Vžigalica Ljubljana, KIBLA-PORTAL Maribor, Galerija Velenje, Umetnostna galerija Maribor, Kunsthaus Klagenfurt, Bornholm Museum Danska, Today Art Museum Peking, Royal Hibernian Academy Dublin in drugih. Za svoje delo je prejela številne nagrade in priznanja, nagrado za najboljšo mlado avtorico na Majskem salonu Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov v Lendavi, nagrado Primavera za najboljšo mlado avtorico Društva likovnih umetnikov Maribor, nagrado za najizvirnejše delo na Extemporu keramike v Piranu, nagrado za Erotično pokušino – performans in razstava – v Gradskom muzeju Umag ...

Vstop je prost. Ogled je možen skladno s priporočili NIJZ, od ponedeljka do petka od 10. do 14 ure in od 16. do 19. ure, v soboto od 10. do 13. ure.

< Trnovo srce, 2021

Galerija Hest ponedeljek–petek 10.00–14.00 in 16:00–19:00, sobota 10:00–13:00

Sections


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivals


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projects, Coproduction and International Cooperation


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Subscribe to newsletters





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org