Slovensko

































tx0om



tx0om /taksum/ – igra ravnotežja, mednarodni evropski projekt, podprt s strani programa Culture 2000.

V petek, 28. februarja 2003, smo ob 22. uri v Multimedijskem centru KIBLA, Ul. kneza Koclja 9, Narodni dom Maribor, pripravili premiero interaktivnega in spreminjajočega se ambienta tx0om, ki je nastal kot plod enoletnega mednarodnega sodelovanja z organizacijami FOAM iz Belgije, Future Physical iz Velike Britanije, Interactive Institute s Švedske in Time's Up iz Avstrije, podprla pa ga je tudi Evropska skupnost, program Kultura 2000. V Mariboru je bil predstavljen premierno v tej obliki!  

Tx0om omogoča istim materialom, da se preoblikujejo iz enega objekta v drugega, tako da se materiali selijo v medij, ki ga konzumiramo kot obliko hrane. Telo se razširja, vanj se vnaša okolje. Tx0om niha med avtonomno divjino in tvorbo simbiotičnih zvez z njegovimi prebivalci. Je polno + ostro + gosto okolje, čigar želatinasto morfologijo neprestano prebadajo nepričakovani dogodki, evolucijske motnje in vdirajoče človeške realnosti, zaradi česar narašča ali razpada, se razširja ali zožuje.  

Sledeč zahtevam vzajemnega delovanja celotnega telesa, skupina Time's Up predstavlja večerno okolje, kjer je ravnotežje – kot najbolj bistven telesni čut – primarni vmesnik. Prostor MMC KIBLA bo spremenjen, ne zgolj v interaktivni igralni prostor, ampak tudi v avdio-vizualno okolje, v katerega se bomo pogrezali, za večere zgoščenih iger ravnotežja.  

Time's Up se kot znanstvena skupina odziva na nedavne sporne izmere hitrosti in gravitacije z izvedbo študije načrtnih interaktivnih gibov, s katero omogoča občinstvu, da tudi neposredno izkusi učinke končne hitrosti težnosti in težnostnega gibanja. Bistvo interakcije se nanaša na uporabo teže vsega telesa, s katerim lovimo ravnotežje, to pa povzroča nadaljnjo interakcijo.  

Igre ravnotežja so bile v MMC Kibla, v petek, 28. februarja 2003, praizvedba bo ob 22. uri. Vsak dan do vključno 8. 3.  

Partnerji: FOAM (.be) / Future Physical (.uk) / Interactive Institute (.se) / Time's Up (.at) / Kibla (.si)
Priključene organizacije: Big Torino (.it) / Fournos (.gr) / Norwich School of Art and Design (.uk) / Sea Change (.uk) / Utrecht School of the Arts (.nl) / xdv (.at)  
Projekt so podprli EU-Kultura 2000, Ministrstvo RS za kulturo, Mestna občina Maribor in ŠOU v Mariboru. 

Video

tXOOm - video (QuickTime)

Sections


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivals


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projects, Coproduction and International Cooperation


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Subscribe to newsletters





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org