Slovensko

































METULJ JE DOSEGEL ZVOČNI ZID


Otvoritev projekta je bila 7.2. 2002, ob 20.00.

Zvočno-arhitekturna avdio povezava avtorjev:
Christof Cargnelli, Peter Szely (zvočni del) in Elisabeth Penker (vizualni del)

Večkanalna zvočna arhitektura je delovala kot zvočni studio s fizičnimi avdio povezavami, ki temeljijo na »hrupomatih«. Občinstvo je s koraki - na osmih različnih podijih objekta - aktiviralo povezavo. Projekt je preko svetovnega spleta povezoval Dunaj, Chicago in Maribor.  Površine posamezne enote so bile narejene iz različnih materialov - kot so parket, preproga in plutovina - ki ustvarjajo različne zvoke. Mikrofoni so bili nameščeni na zunanjost Narodnega doma, od koder so se urbani zvoki mešali v razstavni prostor Kibele. 

Projekt je bil plod sodelovanja z MSN (Music, Sound, Noise) edicijo čikaške elektronske revije (EBR - The Electronic Book Review - www.altx.com/ebr/). Z uporabo spletne strani EBR revije in s sprehajanjem po internetnih straneh so delovale v interakciji z brkljanjem tudi nastavitve določenih parametrov zvočne arhitekture v Kibeli, kot so hitrost, zastoj ipd. Obiskovalci revije so lahko prav tako vzpostavili stik z radijskim programom. Radijska postaja je bila osem-kanalna struktura, ki je bila instalirana na zunanji strani stolpa Narodnega doma v Mariboru.

Mednarodni zvočni umetniki so bili povabljeni k sodelovanju pri javnem radiu: Uwe Bressnik, M.W. Burns, Clegg/Guttmann, Christiane Erharter, Dr. Floy (Florence Krouchi), Mathias Fuchs, Gangart (Fennesz/Pichler/Poor), Helen Mirra, Yuji Oshima, Steve Roden, Andres Bosshard. 

Zasnova: EBR Electronic Book Review  www.altx.com/ebr/, MSN "Music Sound Noise", www.kibla.org  

CHRISTOF CARGNELLI

mail@cargnelli-szely.net
Rojen 1969, živi na Dunaju. Študiral računalniško glasbo in elektronske medije, kot tudi filozofijo, etnologijo in muzikologijo.

PETER SZELY
mail@cargnelli-szely.net
Rojen 1969, živi na Dunaju. Študiral računalniško glasbo in elektronske medije. Oba delujeta na področjih (zvočne) instalacije, zvočne arhitekture, objektov, intermedijske umetnosti, radijske umetnosti, kompozicije, gledaliških okolij, koncert, performansi, medijske/akustične intervencije v javnih prostorih. Od leta 1992 delujeta skupaj kot cargnelli/szely, kot tudi v skupinskih projektih, npr.: umetniška skupina »viennese lounge«. Podrobnosti na internetni strani: www.cargnelli-szely.net

ELISABETH PENKER

elpenker@hotmail.com
Rojena 1974, živi na Dunaju. Vizualna umetnica. Izobrazba: 1999-2001 doktorski program, University for applied Art, Institute for Communication Theory, 1993 - 1998 M.A., Akademija lepih umetnosti Dunaj, pod vodstvom prof. Bruno Gironcoli, 1998 National Academy of fine Arts, Oslo, Sokratesstipendium. Samostojne razstave: 2001 C.T/3, Kunstbüro, Dunaj, 2000 C.T, Gallery G.U.N, Oslo 1997 inside outside the/room/body/head, Trabant, Dunaj, 1997 bookform, Institut für Gegenwartskunst, Dunaj.  

Video

Metulj je dosegel zvočni zid - video (QuickTime)

Fotografije










Sections


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivals


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projects, Coproduction and International Cooperation


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Subscribe to newsletters





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org