Slovensko

Nataša Berk, Simona Kenda in 6. obletnica KID Kibla

Slavnostni sprejem s pihanjem svečk, instalacija Nataše Berk, alternativni modno-plesni dogodek Simone Kenda ter glasba BNF in DJ Splinter.

V petek, 14. junija 2002, smo od 20. ure dalje v Multimedijskem centru KIBLA, Ul. kneza Koclja 9, Narodni dom Maribor, proslavili naš skromen jubilej, 6. obletnico delovanja MMC KIBLA, ki smo ga s pomočjo Zavoda za odprto družbo Slovenija in Narodnega doma Maribor odprli davnega 4. julija 1996.


V tem času je MMC KIBLA postala lokalno, nacionalno in mednarodno uveljavljena organizacija, ki je v letu 2002 uspela z multilateralnimi projekti na razpisih Evropske skupnosti, na področjih Kultura 2000 (Culture 2000) in Informacija, družba, tehnologija (Information, Society, Technology – IST), ter tako postala prva slovenska institucija, katere sredstva iz tujine so višja kot skupek vseh sredstev, ki jih dobimo doma. Vendar smo tega že vajeni, saj je bil prej naš največji donator Zavod za odprto družbo Slovenije, ki je do ukinitve, leta 2000, distribuiral sredstva Georga Sorosa.


Slovesni dogodek, ki se je pričel ob 20. uri s sprejemom in pihanjem svečk, nadaljeval pa ob 21. uri, ko smo odprli instalacijo 1978 Nataše Berk. Simona Kenda pripravlja alternativni modno-plesni dogodek, ki sta ga ozaljšala in prevesila v veselico BNF in DJ Splinter.


Nataša Berk
je postavila in predstavila instalacijo sobice iz sedemdesetih. Meja je njeno rojstno leto 1978, kar je tudi naslov instalacije. Namen instalacije je opazovalca časovno omejiti in ga postaviti v nostalgičen  prostor, sobico. Ujetost časa v prostoru ali prostor ujet v času. Soba postane časovni stroj, ki prebudi otroške spomine, mladost, ali pa je kot predstavitev časa, v katerem nisi živel/a. Soba je opremljena s pohištvom in okrasnimi izdelki iz omenjenega časa. Interier sobice je urejen po njeni lastni presoji harmonije in udobja.
Nataša Berk študira na dunajski Visoki šoli za uporabno umetnost.


Simona Kenda
je med drugim sodelovala na modni reviji v londonski bohemski četrti Portobello, kjer je dolga leta tudi delovala. Njena značilnost so živahne barve, saj ugodno vplivajo na razpoloženje, pritegnejo pozornost in razvedrijo duha. Gre predvsem za alternativno šivanje, uporabo recikliranih materialov ter za navidezno nedokončane izdelke. Prav to je prepoznavno v njeni kolekciji, obšiti z UV sukancem, kar daje oblačilom s pomočjo UV luči popolnoma drugačen videz in seveda prepoznavnost. Po enajstih letih popotovanj se prvič predstavlja domači publiki.
Glasbena oprema: Tomaž Šorli;
pričeske: Inge Ferfolja.

Video

Nataša Berk, Simona Kenda - video (QuickTime)

Fotografije: Nataša Berk - 1978
Fotografije: Simona Kenda
Sections


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivals


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projects, Coproduction and International Cooperation


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Subscribe to newsletters

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org