Slovensko

Borut Popenko: Prisotnosti – multimedijska postavitev

Otvoritveni ogled razstave v petek, 20. oktobra 2000 ob 20. uri, v KiBeli, v prostoru za umetnost - MMC KIBLA, v Mariboru.

Borut Popenko je likovni umetnik, ki ustvarja z različnimi mediji - od slike, fotografije, vizualnih prostorskih namestitev in postavitev.

Zakaj je poudarjeno prav likovno? Ko razčlenjujemo vidno zaznavo, se lahko pri tem osredotočamo na oblikovno in barvno logiko vsega vidnega. Pri tem postane nepomembno, od kod in s čim črpamo estetski dražljaj, bistven je izid - kontemplirani rezultat.  

Velik beli kubus v KiBelinem prostoru služi kot projekcijska površina za fotografije in video. S kombiniranim projiciranjem video in dia posnetkov se ustvarjajo dialogi med posameznimi slikovnimi sklopi. Diptihi in poliptihi gradijo atmosfero kubusa. Posnetki beležijo neposredno dogajanje; življenje je v tem primeru izenačeno z umetnostjo, saj je samo po sebi estetski vir, ki ga Borut Popenko nadgrajuje s simultanimi relacijami.  

Beseda o avtorju:
Borut Popenko je prisoten in dejaven na mariborski, slovenski in mednarodni likovni sceni že več kot deset let. Predstavil se je na številnih samostojnih in skupinskih razstavah v Mariboru na Pedagoški fakulteti, v bivših Media Nox in Novinarskem klubu, Umetnostni galeriji, Pekarni, Kibli, Univerzitetni knjižnici. V nacionalnih, slovenskih razmerjih je razstavljal npr. v koprski Loži, se udeležil likovnih kolonij v Svečini in Ajdovščini ter ljutomerskega Ex tempore. V mednarodnem merilu je zabeležil več razstav v Halleju/Salle, Dresdnu, Magdeburgu, Gradcu, Potrni/Laafeld, Usti nad Labem, Atenah in Mostarju.Sections


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivals


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projects, Coproduction and International Cooperation


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Subscribe to newsletters

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org