Slovensko

































Davide Grassi, Darij Kreuh: BRAINSCORE

V tridimenzionalnem virtualnem prostoru je razprostrto tkivo, ki zapolnjuje vse vidno polje. V vozliščih tega tkiva utripajo podatkovni segmenti, enofunkcionalni gradniki, ki jih je mogoče premikati s pomočjo elektronskega vmesnika, pritrjenega na glavo operaterja. Ta vmesnik prevaja elektromagnetna valovanja možganskih aktivnosti v obliko, ki je razumljiva računalniku, na katerem je postavljeno grafično okolje, ki ga opazovalci vidimo na tridimenzionalni videoprojekciji.  

Operaterja z elektroencefalogramskim vmesnikom s pomočjo intenziviranja možganskih valovanj  in s sledenjem očesnega premikanja na različne načine povzročata premikanje gradnikov po prostoru in jih sestavljata na poljubno izbranih vozliščih v virtualnem tkivu. Poljubno zgrajeni podatkovni konglomerati se na ukaz operaterjev odpnejo od tkiva in se začasno preselijo v vmesni virtualni prostor, kjer čakajo na gostitelja, kateremu se bodo pripeli in “odpingali” v splet. Posebna programska oprema, ki je zgrajena kot lovilec, ima namen loviti odpete konglomerate. Oplemeniteni so s podatki, ki so se jim, naključno ali ne, prilepili ob vrnitvi v tridimenzionalno virtualno tkivo, kjer so kot gradniki druge ali tretje ... generacije spet na voljo za sestavljanje konglomeratov.

Ta generični virtualni laboratorij je namenjen manipuliranju s podatki, ki so kot digitalne kvalitete skoraj v enaki ravnini kot manipulirane možganske funkcije operaterjev. Tu ne gre za manipuliranje s pomočjo računalniške tipkovnice ali npr. preko mikrofona. Interakcija z računalnikom je brez premikanja rok, rezultat pa grafično ponazorjeno funkcioniranje operaterjevih možganov.

Peter Tomaž Dobrila

Projekt Brainscore je bil predstavljen v Cankarjevem domu v Ljubljani septembra 2000.

Več o projektu najdete na: http://www.brainscore.org/

Fotografije






Sections


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivals


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projects, Coproduction and International Cooperation


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Subscribe to newsletters





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org