Slovensko

































Start:up Müsli: Izzivi in priložnosti sodobne mobilnosti

Start:up Müsli: Izzivi in priložnosti sodobne mobilnosti
Aljaž Andejaš, Nina Majcen
MMC KIBLA, torek, 19. 11. 2019, ob 19. uri

Uber, Airbnb, Tesla, nuTonomy, Zoox, Ori in slovenski Avant2go je le nekaj storitev, ki temeljito spreminjajo način, kako se premikamo, potujemo in bivamo. Omenjene storitve so le začetek.

Močni ekonomski, socialni in tehnološki trendi so v zadnjem desetletju mobilnost spremenili v eno najživahnejših panog. Novi poslovni modeli delitvene ekonomije (shared economy) in plačila po porabi (pay per use) skupaj z razvijajočo se tehnologijo na področju umetne inteligence, interneta stvari, novih materialov, napajalnih celic, elektro motorjev na krilih pospešene urbanizacije in ekološke ozaveščenosti temeljito spreminjajo način mobilnosti ljudi in stvari.
 
Kakšna bo prihodnost mobilnosti, se bomo pogovarjali z dvema startuperjema, ki s svojimi storitvami spreminjata panogo mobilnosti.

Aljaž Andejaš je stari znanec mariborske startup skupnosti, večina ga pozna kot soustanovitelja podjetja Reveel, ki je pred dvema letoma in pol prejelo več milijonsko investicijo za razvoj rešitve, ki bi podala več podrobnejših informacij o neki videni zadevi.  Razvili so sistem Reveel, ki s pomočjo pametne aplikacije poskenira katerokoli vsebino in vam vrne povratne informacije o produktih in vam omogoča tudi nakup izdelka. Pa vendar, kljub obetavni ideji in »težki« investiciji se zgodba ni končala po pričakovanjih. Aljaž in ekipa niso vrgli puške v koruzo, iz lekcije so se nekaj naučili in stopili naprej. Danes so prav oni odgovorni, da je v Sloveniji zaživel sistem izposoje električnih skirojev, ki ga razvijajo in ponujajo pod blagovno znamko MikMik.
 
Simpatična in vedno nasmejana Nina Majcen iz podjetja Nest Campers z nizko cenovnimi avtodomi za najem odgovarja na pomanjkanje ponudbe na trgu avtodomarskega turizma, predvsem manjših in poceni bivalnikov za najem, ki jih na tržišču skorajda ni. Podjetje naslavlja mlajšo generacijo in tuje turiste, ki prihajajo v Slovenijo in okoliške države. Dvočlanska ekipa sama ne le predeluje avtodome, ampak uporabnikom ponuja napotke za izlete, kulinarične ideje ... So nekaj novega na slovenskem in mednarodnih tržiščih, od ustanovitve leta 2017 beležijo hitro rast, so polni načrtov, idej in realizacij, zato so zagotovo pravi sogovornik za torkov podjetniški večer.

Več in prijava:
https://www.startupmaribor.si/sl-si/dogodek/364/start-up-m-sli-izzivi-in-priloznosti-sodobne-mobilnosti-



Sections


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje
  - 2022
  - Mladinski program

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivals


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projects, Coproduction and International Cooperation


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Subscribe to newsletters





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org