Slovensko

Maribor Hardware Meetup, februar

Maribor Hardware Meetup
Radioklub "ŠTUDENT" Maribor in Inštitut IRNAS
MMC KIBLA, sreda, 13. 2. 2019, ob 18. uri

Na drugem srečanju se nam bodo z zanimivimi predavanji pridružili Luka Mustafa z Inštituta IRNAS, Uroš Maleš iz podjetja Pessl Instruments in Matjaž Bolžidar iz Radiokluba "ŠTUDENT" Maribor S59DXX. Po predstavitvah sledita debata in druženje. Vabimo vas, da tudi vi prinesete s sabo kakšen zanimiv projekt in ga pokažete in predstavite ostalim udeležencem.
1) Kratek povzetek novosti v tehnologiji LoRaWAN in omrežju The Things Network

Luka Mustafa, Inštitut IRNAS

Luka bo predstavil zadnje novosti v tehnologiji LoRaWAN in ostale zanimivosti s konference The Things Conference, ki se je odvijala 31.1 in 1.2 v Amsterdamu.
2) 15 let v IoT-juUroš bo predstavil 15 let izkušenj z IoT-jem v podjetju Pessl Instruments s kratkim opisom razvoja naprav, ki beležijo podatke iz senzorjev in jih prenašajo na strežnike preko 2G, 3G, NBIoT, LoRa, WiFi, Sub-1 GHz NB. Kdaj izbrati določen tip komunikacije, prednosti in slabosti, kako trg vpliva na izbiro – so vprašanja na katera bo odgovoril v predstavitvi. Z nami bo delil tudi hands-on izkušnje z razvojem NBIoT in LoRaWAN omrežij po svetu in teste, ki so jih opravili z različnimi provider-ji, tegobe pri razvoju naprav in izvedbi PoC projektov ter odgovore na vprašanje kaj pričakovati od strank. Naprava != produkt.3) Programsko nastavljivi radio (SDR) in uporaba v radioamaterske ter razvojne nameneMatjaž bo predstavil uporabo SDR sprejemnikov in njegovo uporabno vrednost za raznolike namene. Od profesionalne uporabe pri razvoju IoT naprav in drugem testiranju do radioamaterskih rešitev in digitalnih zvez.4) Hitre predstavitve (Lightning talks) - 3-5 min kratke predstavitve projektov oz. drugih zanimivosti odprte za vse, predhodna priprava in prijava nista potrebni.Dogodek organizira Radioklub "ŠTUDENT" Maribor S59DXX (http://s59dxx.uni-mb.si/), kjer mladi in mladi po srcu raziskujemo in ustvarjamo na področju telekomunikacij in elektronike, včasih skupaj splezamo na bližnji hrib, kjer postavimo kako anteno ali dve in tako v prijetni družbi raziskujemo in ustvarjamo.Maribor Hardware Meetup sponzorira Inštitut IRNAS (https://www.irnas.eu/). IRNAS je hardverski laboratorij, specializiran za hiter razvoj, prototipiranje ter izdelavo stroškovno učinkovitih IoT rešitev in strojne opreme.

Sections


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje
  - Mladinski program

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivals


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projects, Coproduction and International Cooperation


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Subscribe to newsletters

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org