Slovensko

Ljubljana Mini Maker Faire

MMC KIBLA, 2. februar 2017 ob 16. uri

V četrtek, 2. februarja 2017, ob 16. uri bo v MMC KIBLA predstavljen dogodek Mini Maker Faire.  Predstavitev je namenjena predvsem organizacijam in institucijam, ki želijo na dogodku aktivno sodelovati in tudi tistim, ki jih zanima obisk dogodka.

Vljudno vabljeni!

KAJ JE MAKER FAIRE?

Maker Faire prihaja v Slovenijo maja 2017. Dogodek, ki bo združil makerje, izumitelje, ustvarjalce, izdelovalce, umetnike, znanstvenike in tehnološke zanesenjake iz Sloveniji in tujine, bo v soboto, 13. maja 2017, v prostorih Tobačne Ljubljana.
Na celodnevnem dogodku se bodo predstavili ustvarjalci iz večine slovenskih Maker Labov, tehnoloških, raziskovalnih in znanstvenih centrov, posamezniki z lastnimi izumi pa tudi številni izumitelji iz sosednjih držav.  Sejmišče dogodka je namenjeno predstavitvi delovanja ter uspešnih in inovativnih rešitev gospodarskih družb, razvojnih laboratorijev, nevladnih organizacij, javnih zavodov in vseh, ki aktivno soustvarjajo sodobne mehanizme družbe. Kot vsaka sejemska predstavitev je tudi ta prvovrstno namenjena vzpostavljanju sodelovanja in mrež.
Pomembno vlogo ima sklop intermedijske umetnosti, kjer bo poudarek na ustvarjanju in delavnici elektronskih zvočil po metodi DIY. Konferenca DIY ustvarjalcev bo vključevala priznane domače in tuje ustvarjalce ter umetniške kolektive.

Dogodek je zanimiv za študente, odrasle, otroke, upokojence in tudi družine, tako da ste že zdaj vabljeni, da spremljate spletno stran ter socialna omrežja, kjer vas bomo obveščali o vsebini in časovnici programa ter drugih pomembnih informacijah.

Več o Mini Maker Faire na uradni spletni strani http://ljubljana.makerfaire.com/

Organizatorji dogodka so Zavod 404, Kreativni center Poligon, Ljudmila, RogLab, Zavod Kersnikova in KID KIBLA.

Foto: Kristijan Robič, arhiv Kible
Sections


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje
  - 2022
  - Mladinski program

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivals


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projects, Coproduction and International Cooperation


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Subscribe to newsletters

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org