Slovensko

































Optimizacija razvoja s Sketch in Zeplin – Spletne urice Maribor #59



Optimizacija delovnih procesov pri razvijanju mobilnih in spletnih aplikacij je zelo pomemben faktor pri uspešnosti startup-ov in se lahko sprevrže v težavo, ko se ekipa začne povečevati. Eden pomembnejših stikov v tem procesu je odnos oblikovalec > developer, kjer lahko prihranimo ali izgubimo zelo veliko časa in energije. Uporaba sodobnih orodij za oblikovanje, ki so v veliko pogledih dosti bolj prilagojena za trenutne potrebe kot stara, do sedaj ustaljena, nam lahko, zraven večjega užitka pri delu, ključno poveča efektivnost celotne ekipe.

Pogledali smo si oblikovalsko orodje Sketch, ki se počasi, a sigurno, prebija v de facto standard oblikovalsko orodje po Evropi in Silicijevi dolini, ter njegove paralele z ustaljenim orodjem Photoshop. Na voljo pa je tudi vedno več orodij, ki nam še dodatno optimirajo sodelovanje med oblikovalci in developerji. En primer je Zeplin, katerega uporaba se prav tako bliskovito povečuje, saj zapira točno omenjeno vrzel.


O predavatelju:
Matej Grušovnik je grafični oblikovalec s poudarkom na spletnem oblikovanju in oblikovanju mobilnih aplikacij. Sodeluje tako s slovenskimi agencijami kot tudi s tujimi podjetji iz Danske in Silicijeve doline. Trenutno je vodja design ekipe na Povio Labs (freelance platforma iz SF), ki sodeluje z ameriškimi Y Combinator startup-i.

Sections


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje
  - Mladinski program

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivals


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projects, Coproduction and International Cooperation


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Subscribe to newsletters





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org