Slovensko

Delavnice v okviru razstave Socialdress

Ročna dela spet postajajo moderna, hkrati pa so zabavna, vsestransko uporabna in se jih lahko hitro naučimo/priučimo - sploh ni tako težko kot mnogi mislijo.
Ena izmed teh ročnih spretnosti je tudi kvačkanje, ki postaja zopet čedalje bolj popularno, ne samo med starejšimi, ampak tudi med mlajšimi.

V soboto, 16. 4. 2016 ob 16. uri smo v prostorih MMC Kibla (Ulica kneza Koclja 9, Maribor) ustvarjali z Mihaelo Šuper. Spoznali smo se z osnovami kvačkanja, imeli možnost pogledati nekaj že narejenih izdelkov, predvsem pa dobiti ideje in osnovno znanje za samostojno ustvarjanje.

Socialdress je umetniški projekt, ki poteka že od leta 2006, in nosi vse poteze umetniške interdisciplinarnosti: združuje namreč tradicionalne rokodelske veščine, sodobno tehnologijo, modo, družbeno angažiranost, aktivizem in socialno podjetništvo. Samostojno izdelovanje oblačil se skozi delavnice Socialdress transformira v socialno, družabno aktivnost, katere širši namen je dvig kulture potrošniške družbe, ozaveščanje o reciklažni uporabnosti ter re-integracija in re-vitalizacija že uporabljenega v novo.

Foto: Mihaela Šuper


Sections


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje
  - Mladinski program

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivals


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projects, Coproduction and International Cooperation


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Subscribe to newsletters

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org