Slovensko

































Müsli: Informacije so MEGA biznis

V 21. stoletju so informacije postale ključno tržno »blago«. Tako tradicionalne panoge kot tudi novi, prebojni poslovni modeli temeljijo na sistematičnemu zbiranju, preoblikovanju in povezovanju različnih informacij.
 
Tema tokratnega Müslija so bili različni vidiki zbiranja, uporabe in obdelovanja informacij. Milan Gabor, strokovnjak za spletno varnost je govoril o pasteh svetovnega spleta in o pojmu digitalne sledi. Zedin iz podjetja Adora med je predstavil, kaj za start-up podjetje pomeni delo z občutljivimi osebnimi podatki pacientov zdravstvenega sistema. Simon Sovič, strokovnjak za digitalni marketing pa je predstavil zanimivega primere uporabe informacije iz sveta start-up podjetij.

Kdo je Milan Gabor?
Milan Gabor je certificirani etičnih heker in rad analizira, kreka, heka in uničuje razne informacijske sisteme. Je lastnik in direktor podjetja Viris. Poleg vsega tega uživa v predavanjih in obiskih hekerskih konferenc. Še vedno sanja o skoku s padalom ali vsaj letenju z jadralnim padalom.

Kdo je Zedin Salkanovič?
Zedin Salkanović, je arhitekt rešitve Adora in član perspektivnega mariborskega startupa Adora med d.o.o. (interaktivni zdravnikov asistent), ki v tem trenutku več dela drugod po svetu kot doma (za njihovo rešitev se zanimajo celo bolnišnice v Dubaju). Gre za brezdotični displej, ki omogoča kirurgom pregledovanje informacij o pacientu med operativnimi posegi s preprostimi ročnimi kretnjami in glasovnimi ukazi. Produkt pomaga kirurgu dostopati do podatkov znotraj sterilnega polja ter tako krajša čas operacijskih posegov, zmanjšuje stres zdravnika,  privarčuje material ter skrbi za varnost pacienta.

Kdo je Simon Sovič?
Simon je večni optimist. Športnik. Pripovedovalec zgodb. Najraje pripoveduje zgodbe blagovnih znamk in startupov. Vedno pripravljen na pogovor o brandingu, o pripovedovanju zgodb na družabnih omrežjih ali izven, in o idejah ter njihovi realizaciji.

Sections


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje
  - 2022
  - Mladinski program

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivals


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projects, Coproduction and International Cooperation


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Subscribe to newsletters





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org