Slovensko

































Startup Müsli#6: Na koncu je pomembna vztrajnost



Neuspešen prodajni sestanek, sprememba prodajne strategije, zasuk k drugemu segmentu uporabnikov, nov produkt, iteracije poslovnega modela, testiranje prodajnih kanalov, razočaranja, uspehi, vzponi in padci. Vse to in še več je del startuperske poti. S čim se podjetnik v petih letih sooči na svoji poti bodo z vami delili izkušeni podjetniki, ki kljub številnim »neuspehom« še vedno vztrajajo. Z vami bodo delili kaj vse vas čaka in kako uspešno preživeti vse »šoke«. Čakajo vas vznemirljive in šokantne zgodbe in nasveti iz prve roke. 
 
Poiskali smo tri, ki so sinonim za vztrajnost:
Zemanta, zgodba za milijone evrov
Kako sta Andraž Tori in Boštjan Špetič v slabem letu ustanovila podjetje, dobila investitorje, podjetje začasno prenesla v London in lansirala nov izdelek. Kaj počnejo danes in kako jim uspeva?


Koofr, ki ni kufer in prodira na evropski telekomunikacijski trg
Kako Damijan Matičič z ekipo že prepričal večino evropskih telekomunikacijskih operaterjev in zakaj izbrati njih in ne Dropboxa, kako si odpirajo vrata in iščejo nove priložnosti. 

A.s.K. napada ruski trg in rešuje življenja
Kako je Peter prvi prototip zmontiral »na roke«, kako je svetovno inovacijo z vidika proizvodnje uvedel na trg, kako mu uspeva biti 10x cenejši od alternative, kje je kot študent poiskal finančne vire? Ko je že zgledalo, da mu Rusija leži pred nogami spet padec … in ponovna (od)rešitev. In kaj ima s vsem tem opraviti vztrajnost?


Z gosti se bo pogovarjal Urban Lapajne, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM.
 
Kdo je Andraž Tori?
je tehnolog, aktivist, podjetnik. Soustanovitelj Kiberpipe in Zemante. Rad govori, rad bere, rad programira, rad dela. Kako uresničiti visoke ambicije? "Tako, da poskušaš na vseh koncih, si dovolj vztrajen in nekje prideš skozi. Treba se je zavedati, da najprej dvajsetkrat nisi razumljen, enaindvajsetič pa morda boš," je leta 2008 izjavil Tori. Njegovo mnenje in izkušnje bodo kot nalašč za naše srečanje.

Zemanta se usmerja v razvoj naprednih tehnologij znanja in gradnjo aplikacij, ki so na kakršenkoli način povezane z avtomatiziranjem upravljanja z vsebinami. Opremljanje vsebin s slikami, povezavami, sorodnimi vsebinami in ključnimi besedami so osnovni gradniki napredne sodobne spletne storitve. Zemanta sistemi samodejno opravijo nadležno uredniško delo. Poslanstvo podjetja je pomagati velikim ponudnikom vsebin pri bolj učinkoviti in celoviti dostavi vsebin na spletu. Z uporabo njihovih storitev lahko producenti z manj dela dosežejo večje občinstvo, njihovi uporabniki pa lažje pridejo do zanje zanimivih vsebin. 

 
Kdo je Damjan Matičič?
je direktor in solastnik računalniškega podjetja Koofr, ki je leta 2013 prejelo naziv Startup leta. Diplomant elektrotehnike, prostočasni strokovni novinar in zagovornik pravilne rabe dvojine, je že od mladih let vpet v svet računalnikov in programiranja. Nabral je že dobrih deset let izkušenj na področju razvoja in trženja programske opreme, od tiste za vsakodnevno uporabo do najbolj zahtevnih sistemov. Koofr je po dveh letih prisoten na več trgih v tujini in kljub izzivom uspešno raste.

Koofr d.o.o se ukvarja z razvojem programske opreme za računalništvo v oblaku. Podjetje je ponudnik istoimenske aplikacije Koofr, ki omogoča enostavno shranjevanje osebnih in poslovnih podatkov na internetu. V Koofr lahko naložite dokumente, slike, glasbo, filme, skratka vse kar je v digitalni obliki in do njih dostopate z računalnikom, mobilnikom ali tablico. Poleg aplikacije, podjetje ponuja programsko opremo domačim in tujim ponudnikom internetnih storitev in se lahko, le eno leto po ustanovitvi, pohvali s prodorom na evropski telekomunikacijski trg. Njihovi poslovni partnerji, ponudniki telekomunikacijskih storitev so uvedli storitve shrambe v oblaku, ki so zasnovane na tehnologiji podjetja Koofr d.o.o.

 
Kdo je Peter Korun?
se zagrizeno zavzema za prometno varnost prometno varnost s strokovnim pristopom ter inovativnim produktom. Karakterno je vztrajen Štajerc s koreninami iz Savinjske doline, po duši tudi malce glasbenika, vedno pa pripravljen poprijeti za delo. K podjetništvu ga je spodbudila prometna nesreča, zato se zavzema, da so produkti njegovega podjetja velika dodana vrednost k človeštvu oziroma prometni varnosti.

Poslanstvo podjetja A.s.K. je povečanje prometne varnosti v cestnem in železniškem prometu s pomočjo aktivne prometne signalizacije. Ta pripomore k večji varnosti vseh prometnih udeležencev. Strmijo k uvedbi in postavitvi novih »pametnih« oz. »aktivnih« prometnih znakov na vseh lokacijah, kjer obstaja povečana verjetnost prometnih nesreč.

Sections


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje
  - 2022
  - Mladinski program

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivals


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projects, Coproduction and International Cooperation


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Subscribe to newsletters





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org