Slovensko

































Startup Müsli #7: Kako, kdaj in zakaj iskati denar pri investitorjih?



Na Start:up Müsli prihaja izkušen podjetnik iz ameriške Silicijeve doline – svetovne meke startup podjetništva, kjer »domuje« več kot 90 % svetovnega tveganega kapitala. Gary je zaklad nasvetov, izkušenj in povezav, saj je med drugim strateški svetovalec številnih podjetij iz elitnega seznama Fortune 50.
 

Podjetniki se med iskanjem kapitala za svoje podjetje soočajo s številnimi vprašanji. Pri tem pa velikokrat ne razumejo osnovnega dejstva, da niso v finančnem poslu, kot so to npr. investitorji, temveč v poslu z namenom, kjer zadovoljujejo potrebe svojih kupcev in torej služijo določenemu namenu. To razliko pa morajo podjetniki nujno razumeti, saj lahko le tako učinkovito pridobivajo zunanje vire financiranja. V pogovoru bomo spoznali vse prednosti in slabosti iskanja zunanjih virov financiranja.
 
Kdo je Gary Whitehill?

Gary je med drugim ustanovitelj Entrepreneur Week-a in The Relenless Foundation, ter deluje na štirih kontinentih kot podjetnik, svetovalec pri združitvah in prevzemih, prestrukturiranju podjetij in kot strateški svetovalec najvidnejšim podjetjem s seznama Fortune 50. Njegova mnenja so bila objavljena v vodilnih svetovnih publikacijah kot na primer Harward Business Review, Inc. in New York Times. V okviru njegove svetovne turneje je izvedel že več kot 50 predavanj na različne podjetniške teme. V univerzitetnem mestu Maribor bo Gary spregovoril na temo “The Entrepreneur Journey – Six Stages of Preparation”, o čemer je nazadnje govoril v Mehiki na dogodku »Campus Party Mexico City« pred več kot 6.000 udeleženci.

Sections


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje
  - Mladinski program

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivals


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projects, Coproduction and International Cooperation


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Subscribe to newsletters





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org