Slovensko

Glasbeni cikel MIGAV: Re_humanizacija VI. - Oskar Longyka

 

Glasbeni cikel MIGAV: Re_humanizacija VI. - Oskar Longyka
19. december 2023 ob 20. uri
KIBLA PORTAL, Valvasorjeva 40, Maribor, 2. nadstropje


V torek, 19. decembra 2023, ob 20. uri se bo v KIBLA PORTALU v Mariboru odvila šesta edicija cikla Re_humanizacija, zadnja v letošnji sezoni.

Re_humanizacija je koncertni cikel, ki predstavlja nova glasbena, večmedijska in glasbenoscenska dela mladih slovenskih ustvarjalcev. Cikel temelji na specifični produkcijski praksi, kjer ansambel uveljavljenih glasbenikov izvede dela mlajših avtorjev, pri čemer se končna umetniška forma (so)oblikuje skozi proces skupnega dela.

Skladatelj v rezidenci prihajajoče edicije je Oskar Longyka, rezidenčni ansambel sestavljajo Mauricio Valdés San Emeterio (elektronika), Lovorka Nemeš Dular (klaviature) in Urška Rihtaršič (harfa). Mentor je Dré A. Hočevar.

Oskar Longyka

Οξύς (oxys) pomeni nekaj ostrega, rezkega, močnega, divjega. Oksidacija, oksimoron, paroksizem… V stanju pol-zavesti se zvok predpone oksi- (ki namreč izvira iz prej omenjenega grškega pridevnika) v njenih različnih iteracijah poveže med seboj ter ustvari zvočno-strukturno povezavo med besedami, ki je sicer v rabi sploh nimajo. Nekatere niso povezane niti etimološko. Ampak nekako se povežejo. Povezava med pojmi, ki je hkrati površinska in globinska – samo zvočna. Neresnična, samo človeška. Sekcije koncerta bodo naslovljene po nekaterih od teh besed, povezane pa bodo zvočno, ne pomensko, ne globinsko.Cena vstopnice: 5/3 EUR (dijaki, študenti,upokojenci)
* Vstopnice so na voljo za nakup pred koncertom na lokaciji.Re_humanizacija je projekt Inštituta .abeceda in poteka v koprodukciji s KID KIBLA v sklopu Glabenega cikla MIGAV. Program Inštituta .abeceda podpira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Foto: arhiv KID KIBLA
Sections


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivals


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projects, Coproduction and International Cooperation


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Subscribe to newsletters

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org